Labai patiko mums tokia vištiena, ir spalva graži, ir skonis geras. Be to labai patiko tai, kad skanu valgyti ir šaltas, nes galima įsidėti į darbą pietums arba į kokią iškylą gamtoje:)
2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis
Dangiški purūs blynai
Blynai - atrodo toks elementarus patiekalas, kurį sugeba pasidaryti net vaikai, bet, kad blynai būtų tikrai skanūs reikia ne tik pieno, kiaušinio, miltų, cukraus ir druskos, tiesą sakant, kartais blynus kepdavom net be pieno, o vietoj jo vandenį naudojom:). Taigi, gal ir toliau būtume tokius juos valgę, bet atsiradus mažajai pupai, atrodo iškepčiau jai pačius skaniausius blynus pasaulyje:) taip norisi, kad jai būtų skanu.
Dažniausiai gaminu šiuos tikrai skanius purius blynus:), kurių receptą rasite Žaidimų aikštelėje.
Skanaus:)
2011 m. kovo 30 d., trečiadienis
Vaniliniai-kakaviniai sausainiai
Kai namie nėra nieko skanaus dažniausiai iškepu sausainių. Šį sykį pasirinkau šiuos, juos galima daryti ir ant pagaliuko, nes pakankamai tvirti gaunasi, gražiai patraukliai atrodo, o ir skonis nenuvilia:). Tiesa sakant paragauti gavau gal pora sausainėlių, nes šeimyna greit patvarkė:), bet jokiais būdais neteigiu, kad patiktų visiems be išimties. Siūlau pasigaminti ir paragauti:)
2011 m. kovo 28 d., pirmadienis
Pyragaičiai su daržovių įdaru
Šie pyragaičiai patiks daržovių mylėtojams. Aš nepasakyčiau, kad jie man super patiko, bet aš ir nelabai mėgstu virtų daržovių, o vyrui ir draugei, kurie vaišinosi, patiko. Bet kokiu atveju galima pakeisti ingridientų sudėtį ir krepšelius užpildyti mėgstamu įdaru:).
2011 m. kovo 26 d., šeštadienis
Maltos mėsos kepsnys
Nieko panašaus anksčiau neesu kepusi, todėl ir nesitikėjau stebuklo, bet gavosi tikrai puikus, skanus kepsnys. O geriausia yra tai, kad paprasta ir greita pasigaminti, nes nereikia formuoti atskirų kepsnelių ar pan., iškepus tiesiog supjaustai norimo dydžio gabaliukais. Rekomenduoju pabandyti, tikrai turėtų patikti kiekvienam, kuris mėgsta iš faršo gamintus patiekalus.
2011 m. kovo 25 d., penktadienis
Vilmos obuolių ir varškės pyragas
Vienas skaniausių pyragų, kurių esu ragavusi. Pasigaminti labai paprasta, gana greita, ir produktai tokie įprasti. Skanus skanutis skaniausias pyragas:D niam, kepiau ne kartą ir ne du:) ir kepsiu kepsiu kepsiu...:)
Sūrio ''Piršteliai''
Turėjau šaldytuve sūrio Camembert , kurį jau reikėjo skubiai sunaudoti. Pasiieškojau internete ir radau štai tokį receptėlį. Buvo visai skanu, vyras net nesuprato ką valgo, spėjo, kad pagaminta iš bulvių:D
''Piršteliai'' patikst tiems, kas mėgsta sūrį ir muskato ''gaidelę'':).
Mums reikia:
1 Camembert sūris (120 g) (manau tiktų ir kitoks jūsų mėgstamas sūris)
25 g miltų
25 g miltų
25 g bulvių krakmolo
55 g sviesto
100 ml pieno
žiupsnelis druskos
55 g sviesto
100 ml pieno
žiupsnelis druskos
šviežiai maltų pipirų
žiupsnelis malto muskato riešuto
''Pirštelių'' apvoliojimui:
1 plaktas kiaušinis
25 g maltų džiūvesėlių
1 plaktas kiaušinis
25 g maltų džiūvesėlių
25 g miltų
aliejaus virimui
Indelyje sumaišyti miltus su krakmolu. Puode išlydyti sviestą ir suberti miltų/krakmolo mišinį, gerai išmaišyti, tada supilti pieną ir vėl maišyti iki vientisos masės tol, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies. Paimti sūrį ir plonai nulupti plutelę, supjaustyti gabaliukais. Vėl dėti sviesto, miltų, pieno mišinį ant viryklės (silpnos ugnies) ir sudėti sūrio gabalėlius, paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu. Viską maišyti, kol sūris išsilydys. Mišinį supilti į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formą ir tolygiai paskleisti. Pridengti, leisti atvėsti kambario temperatūroje apie 1 val.
Iš formos išimti atšalusią masę, supjaustyti stačiakampiais ar kvadratėliais ir rankomis suformuoti sūrio ''pirštelius. Pavolioti kiekvieną pirmiausia miltais, tada kiaušinio plakiniu ir galiausiai džiūvesėliais. Originaliame recepte rašo, kad paruoštus ''pirštelius'' dėti į šaldytuvą 30 min., bet dėl laiko stokos, aš nelaikiau šaldytuve.
Į nedidelį puodą pilti aliejų ir įkaitinti jį ant viryklės (ar aliejus įkaitęs galima patikrinti įmetus mažą gabaliuką masės, jei jis pradeda labai burbuliuoti ir iškyla į viršų, reiškia aliejus įkaitęs). Dėti po kelis paruoštus ''pirštelius'' į aliejų ir virti kol įgaus gražią aukso spalvą. Išvirusius sudėti ant servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Patiekti dar šiltus.
P.s. kadangi mes nelabai žinojome su kuo geriausia būtų juos valgyti, mums buvo skanu su grietine:)
P.s. kadangi mes nelabai žinojome su kuo geriausia būtų juos valgyti, mums buvo skanu su grietine:)
Šaltinis AFTouch ciusine
Skanaus:)
2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis
Bandelės su kakavinėmis juostelėmis
Štai minkštutės, purios, skanios, šviežutėlės bandelės. Kaip tik puikiam pavasarėjančiam rytmečiui, prie arbatos ar kakavos puodelio:)
Šalia besisukiojanti maža ''vabaliukė'' su bandele minetiūrinėje rankytėje ir skaniai kramsnojanti tik patvirtina - gėėėris tas džiaugsmas, mažais, bet kasdieną mus supančiais, dažnai nepastebimais dalykais...
2011 m. kovo 23 d., trečiadienis
Vanilinės pasagėlės
Šį receptuką radau paprastame reklaminiame lankstinuke, kurį man pametėjo draugė:). Jos taip viliojančiai ten atrodė, kad nusprendžiau išbandyti, ir nenusivyliau:). Trapūs, baltučiai, burnoje tiesiog tirpstantys sausainėliai.
Mums reikia:
280 g miltų
210 g sviesto ar margarino
100 g maltų migdolų
70 g cukraus
3 v.š. cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus
aliejaus ar folijos skardai
Ant lentelės ar į dubenį suberti persijotus miltus, cukrų ir pusę kiekio vanilinio cukraus. Sviestą supjaustyti kubeliais ir dėti į miltus. Viską kapoti peiliu, vėliau trinti tarp rankų ir užminkyti tešlą. Ją apsukti plėvele ar dėti į maišelį ir valandą laikyti vėsiai.
Skardą iškloti folija ar ištepti aliejumi (aš išklojau folija). Iš tešlos iškočioti rankomis maždaug 7 cm plonus siaurėjančiais galais volelius, suteikti pasagėlės formą ir išdėlioti į skardą. Šauti į įkaitintą iki 175 C temperatūros orkaitę ir kepti 15-20 min., kad pasagėlės neparustų.
Sumaišyti likusį vanilinį cukrų su cukraus pudra ir išvolioti iškepusias dar karštas pasagėles, o tada ataušinti.
Skanaus:)
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su daržovėmis
Super skani mėsytė gaunasi, dariau jau ne vieną kartą, tik patarčiau nepadauginti citrinos:), nes daržovės tuomet gali tapti rūgščios.
2011 m. kovo 22 d., antradienis
Jogurtinis pyragas ''Persikas''
Tikrai, turiu pasakyti, nerealus pyragas!!! Mums jis labaaai patiko:), kolkas jis man pats pačiausias. Rekomenduoju visiems. Jis gaivus, nepersaldus, minkštutis, gero skonio ir gražiai atrodantis pyragiukas:). Ačiū AJ receptai!
Biskvitui reikia:
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
70 g. cukraus
80 g. miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
Kremui reikia:
425-500 ml. indelio konservuotų persikų
250 ml. persikų jogurto
250 ml. plakamosios grietinėlės (35%)
80 g. cukraus
20 g. želatinos
Želė sluoksniui reikia:
Pakelio persikų želė
3 persikų puselių papuošimui
Pirmiausia pasigaminti tešlą. Kiaušinius išplakti su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišyti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti. Supilti pieną ir aliejų. Imti 24 cm atsegamais kraštais kepimo formą ir supilti tešlą. Dėti į įkaitintą 180 C orkaitę ir kepti apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Išimtą iš orkaitės iškepusį biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Dabar gaminti kremą, želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Persikus su jų sirupu sutrinti blenderiu (3 puseles pasiliekame papuošimui), supilti jogurtą ir dar kartą viską sutrinti arba gerai išmaišyti iki vientisos masės. Želatiną ištirpinti ant viryklės, atvėsinti ir plona srovele supilti į jogurtą, išmaišyti. Kitame inde išplakti grietinėlę su cukrumi iki standumo ir atsargiai sumaišyti su jogurtu. Padėti į šaldytuvą, kad truputį sustingtų (iki grietinės tirštumo). Kai pastings supilti kremą ant formoje esančio iškepusio biskvito. Tada vėl dėti į šaldytuvą, kad sustingtų kremas (1-2 val.).
Paskutinis sluoksnis želė. Supilti pakelio turinį į karštą vandenį (400 ml). Būtinai atvėsinti. Ant pyrago jogurtinės masės išdėlioti skiltelėmis supjaustytus persikus ir užpilti želė. Laikyti šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį).
Šaltinis AJ receptai Skanaus!
2011 m. kovo 21 d., pirmadienis
Vaikiškos bandelės ''Zuikeliai''
Na šios bandelės tikrai nėra įmantrios, be jokio įdaro, tiesiog paprastos bulkutės, bet žavinčios ir pritraukiančios akį savo išvaizda:), todėl ir yra vaikiškos. Receptuką radau senutėlėje, 1978 metų leidimo, vyro mamos dovanotoje knygoje ''Kepiniai''.
Nors pavadinimas ''Zuikeliai'', ir pagal aprašymą juos ir bandžiau nulipdyti, bet mielinė tešla turi savo kaprizų ir visi nusprendėm, kad gavosi panašios daugiau į ''Varlytes'' ar ''Rupūžiukes'' :). Ištikrųjų reikia turėti nemažai kantrybės, kol gaunasi, kažkas panašaus į gyvūną:).
2011 m. kovo 20 d., sekmadienis
Mielinė pynė
Pačių skaniausių, gražiausių, dailiausių, įvairiausių duonyčių randu pas Aguonėlę, ir pirmą duoną savo gyvenime kepiau pagal jos publikuotą receptuką:). O šią duonelę, sakyčiau labiau pyragą, kepu ganėtinai dažnai, nes paprasta, tikrai primena močiutės keptą pyragą, skanu, ir su uogiene ir su mėsyte:).
Tešlai reikia:
18 g šviežiu mielių
300 g miltų
125 ml pieno
50 g sviesto
45 g cukraus + 1 a.š.
1 kiaušinio
300 g miltų
125 ml pieno
50 g sviesto
45 g cukraus + 1 a.š.
1 kiaušinio
Aptepimui reikia:
kiaušinio trynio ir lašelio pieno
Į dubenį suberti miltus, sudėti mieles ir pirštais įtrinti į miltus. Užbarstyti a.š. cukraus ir keliais lašais pašildyto pieno, palikti pastovėti, kol pasiruošime skystą masę.
Likusį pieną, sviestą ir cukrų pašildyti kol sviestas ištirps. Žiūrėti, kad skystis nebūtų perkarštas ( apie 38°, kad įkišus pirštą jį palaikyti būtų galima), tada plakant šluotele įmušti kiaušinį. Šią masę įpilti į miltus ir užminkyti elastingą tešlą. Užtruks apie 10 min, tešla bus lipni, bet daugiau miltų pilti tikrai nereikia, nes kuo ilgiau minkai, tuo tešla darosi nelimpanti prie rankų, o dubuo galiausiai pasidaro švarus:). Uždengti kokiu rankšluostėliu ir palikti kad pakiltų - apie 1 val. Kai tešla pakyla padalinti ją į 3 lygias dalis, jas išsivolioti voleliais ir supinti. Dėti į norimą formą ir vėl pakildinti uždengus apie 30 min.
Likusį pieną, sviestą ir cukrų pašildyti kol sviestas ištirps. Žiūrėti, kad skystis nebūtų perkarštas ( apie 38°, kad įkišus pirštą jį palaikyti būtų galima), tada plakant šluotele įmušti kiaušinį. Šią masę įpilti į miltus ir užminkyti elastingą tešlą. Užtruks apie 10 min, tešla bus lipni, bet daugiau miltų pilti tikrai nereikia, nes kuo ilgiau minkai, tuo tešla darosi nelimpanti prie rankų, o dubuo galiausiai pasidaro švarus:). Uždengti kokiu rankšluostėliu ir palikti kad pakiltų - apie 1 val. Kai tešla pakyla padalinti ją į 3 lygias dalis, jas išsivolioti voleliais ir supinti. Dėti į norimą formą ir vėl pakildinti uždengus apie 30 min.
Pakilusią pynę atsargiai aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, dėti į įkaitintą 160°C orkaitę 35-40 min. (kol gražiai susidarys ruda plutelė, man užtrunka apie 50 min.).
Šaltinis Aguonėlė
Skanaus!
2011 m. kovo 19 d., šeštadienis
Apelsinų sultimis ir garstyčiomis glazūruota vištiena
Pagaliau mėsytės receptukas:D! Pas mane namuose dažniausiai valgoma mėsa - vištiena. Todėl mėgtu ją gaminti vis kitaip. Šį kartą pasirinkau pas AJ receptai rastą receptuką. Labai patiko, gavosi švelni, minkšta, sultinga mėsytė.
Mums reikia:
5 vištos kulšelių (arba tiek kiek pageidaujate, aš ėmiau 7 vnt)
3-4 skiltelės česnako
2 v.š. minkšto sviesto
druskos
pipirų
baziliko, rozmarino, čiobrelių arba kitų mėgstamų žolelių pasirinktinai
Glazūrai reikia:
3 v.š. išspaustų apelsinų sulčių
1 v.š. garstyčių
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. ištirpinto sviesto
Česnaką susmulkinti. Sumaišyti su druska, pipirais, prieskoniais, sviestu. Šiuo mišiniu įtrinti kulšeles, dėti į kepimo skardą ir palikti bent valandą pasimarinuoti.
Sumaišyti visus glazūros ingridientus. Maišyti, kol ištirps cukrus. Ant kiekvienos kulšelės šaukštu užpilti glazūros (pasilikti truputį aptepimui kepimo metu) ir kepti 190° C orkaitėje kol gražiai apskrunda - apie 30-50 min. Kepimo metu dar kelis kartus aptepti mėsą likusia glazūra.
P.s. aš kepiau kartu su bulvėmis ir morkomis. Jas šiek tiek apviriau (apie 10-15 min), apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, apibarsčiau druskyte ir sudėjau i kepimo skardą kartu su kulšelėmis). Niam:)
Šaltinis AJ receptai
Skanaus:)
2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis
Citrininis pyragas
Pagaliau radau laiko, pagaminti šį pyragiuką:) jis seniai jau stovi pas mane eilėje, ir turiu pasakyti nenusivyliau. Skanus, lengvas, net gaivus sakyčiau, toks tikrai citrininis pyragas.
Saldžiai trapiai tešlai reikia:
1,5 puodelio kvietinių miltų
žiupsnelis druskos
100 g kubeliais pjaustyto nesūdyto sviesto (naudojau sūdytą)
1,5 šaukšto cukraus
1 kiaušinio trynys
Citrininiam įdarui reikia:
2-jų citrinų smulkiai tarkuota žievelė ir sultys
115 g tirpinto nesūdyto sviesto (taip pat naudojau sūdytą)
3 kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
1/4 puodelio persijotų kvietinių miltų
1 šaukštas persijotų kukurūzų miltų
Į dubenį persijoti miltus ir druską. Sudėti sviestą ir pirštais ištrinti jį su miltais, kol mišinys taps panašus į trupinius. Suberti cukrų, supilti kiaušinio trynį ir įpilti 1,5-2 šaukštus šalto vandens. Maišyti, kol susidarys vienalytė masė. Šiek tiek paminkyti tešlą ant miltais apibarstyto paviršiaus. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldytuve šaldyti apie 20 minučių.
Įdėję kepimo skardą, įkaitinti orkaitę iki 190 C temperatūros. Ant miltais apibarstyto paviršiaus iškočioti iš tešlos 2 mm storio lakštą ir iškloti juo 24- 26 cm skersmens kepimo formą su išimamu dugnu (kadangi aš nemoku gražiai iškočioti apvalaus lakšto, dariau taip - sutarkavau tešlą burokine tarka tiesiai i kepimo formą, gražiai, lygiai paskleidžiau ir pirštais spausdama suformavau ploną norimą lakštą, taip man žymiai paprasčiau ir lengviau). Subadyti lakštą šakute, uždengti ją kepimo popieriumi, prispausti nevirtais ryžiais ar makaronais, kad tešla neišsipūstų. Ir kepti padėjus ant karštos skardos 12-15 min., kol tešla įgaus aukso spalvą.
Tuo tarpu pagaminti įdarą. Į dubenį sudėti tarkuotas citrinų žieveles, supilti išspaustas jų sultis, tirpintą sviestą, kiaušinius, suberti cukrų, kvietinius ir kukurūzų miltus. Maišyti, kol susidarys vienalytė masė.
Nuo pakepintos tešlos nuimti popierių su ryžiais ar makaronais ir sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180 C. Supilti įdarą į tešlos krepšelį ir kepti 15-20 min., kol įdaras sukietės. Palikti stovėti 10 min., išimti iš formos.
Patiekti šiltą arba šaltą, galima su plakta grietinėle.
Šaltinis knyga ''Skanu ir nebrangu''
Skanaus:)
2011 m. kovo 15 d., antradienis
Morengų ir aguonų tortas su karameliniu kavos kremu
Šį tortą pamačius pas Sonatiną iškart žinojau, kad bandysiu pagaminti:), beliko sulaukti kokios nors progos, ir štai - sulaukiau:). Na ir kaip man sekėsi:), o visai neblogai, bent jau valgantys tikrai labai gyrė. Nors išpradžių labai baiminausi morenginių sluoksnių ir pasiskaičiusi komentarus, baisu buvo dėl sviesto ir Rududu kremo gamybos, beet viskas pavyko puikiai, morengai išdžiūvo gražiai, kremas taip pat nenuvylė:). Nors aš kitą kartą, turbūt mažinčiau sviesto truputuką, nes kremas man pasirodė šiek tiek perriebus, o gaunasi jo sakyčiau net perdaug. Taigi štai rezultatas:)
Morenginiams sluoksniams reikia:
6 nedidelių kiaušinių baltymai
200 g cukraus
~80 g smulkintų pakepintų graikinių riešutų
Aguoniniam biskvitui reikia:
150 g sviesto
150 g cukraus pudros
1 citrinos tarkuota žievelė
1 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
100 g miltų
200 g maltų aguonų
2 v. š. pieno
Sirupui reikia:
6 v. š. vandens
4 v. š. cukraus
2 v. š. brendžio
Karameliniam kavos kremui reikia:
400 g sviesto
2 skardinės (po 397 g) Rududu
6 nedidelių kiaušinių baltymai
200 g cukraus
~80 g smulkintų pakepintų graikinių riešutų
Aguoniniam biskvitui reikia:
150 g sviesto
150 g cukraus pudros
1 citrinos tarkuota žievelė
1 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
100 g miltų
200 g maltų aguonų
2 v. š. pieno
Sirupui reikia:
6 v. š. vandens
4 v. š. cukraus
2 v. š. brendžio
Karameliniam kavos kremui reikia:
400 g sviesto
2 skardinės (po 397 g) Rududu
140 ml stiprios kavos
Pirmiausia pasigaminti morenginius sluoksnius. Išplakti kiaušinių baltymus, kol suputos, nenustojant plakti po šaukštą berti cukrų (kitą šaukštą cukraus berti po to, kai ištirps anksčiau subertas). Padidinti mikserio greitį iki maksimalaus ir plakti, kol masė bus labai standi ir blizgi. Susmulkinti riešutus, juos pakepinti truputėlį keptuvėje, ataušinti ir įmaišyti į išplaktus baltymus. Vėlgi rekomenduojama ant kepimo popieriaus nusibrėžti du 24 cm skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleisti baltymų masę. Kadangi aš turiu, kaip jau esu minėjusi, apvalią silikoninę formą, morengų sluoksnius kepiau joje. I formą sudėti pusę išplaktos mansės, kepti iki 100° C įkaitintoje orkaitėje (priklausomai nuo orkaitės bei patalpos drėgnumo tai gali užtrukti 1 - 6 val., aš džiovinau apie 3,5 val. šiek tiek pravėrusi orkaitę, kadangi pas mane nenusistato 100° C, mažiausiai įkaista iki 150° C ). Iškepus vienam sluoksniui, ataušinti ir atsargiai išimti iš formos. Išvalyti ją, sukrėsti likusią baltymų masę ir vėl į orkaitę. (Vienu metu galima džiovinti du morengų lakštus tik tuo atveju, jei orkaitė yra su ventiliatoriumi. Morengus geriausia džiovinti kelias valandas iš vakaro ir palikti išjungtoje orkaitėje per naktį).
Aguoniniam biskvitui išsukti minkštą kambario temperatūros sviestą su puse cukraus pudros. Įmaišyti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius, supilti pieną. Kitame dubenyje miltus sumaišyti su aguonomis ir įmaišyti į tešlą. Baltymus išplakti su likusia cukraus pudra iki standumo ir taip pat įmaišyti į tešlą. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą (aš kepiau toje pačioje savo silikoninėje formoje) ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių. Ataušinti ir perpjauti į du sluoksnius.
Kol kepa pasigaminam sirupą, vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, ataušinti ir įmaišyti brendį (brendžio nenaudojau).
Ir kremas, visi produktai būtinai turi būti vienodos kambario temperatūros. Sviestą išplakti iki purumo (plakti mažiausiai 5 minutes), po šaukštą nenustojant plakti sudėti Rududu ir gerai išplakti. Po šaukštą atsargiai įmaišyti kavą, jau nebeplakti, tik atsargiai išmaišyti su mentele (kitą šaukštą pilti tuomet, kai prieš tai įpiltas jau bus visiškai įsimaišęs į kremą).
Į lėkštę ar tortinę dėti vieną aguoninio biskvito sluoksnį, sulaistyti jį cukraus sirupu, tuomet aptepti kremu, dėti morengo sluoksnį, aptepti kremu. Vėl dėti aguoninį biskvitą, sulaistyti, tepti kremu, dėti morenginį sluoksnį. Visą tortą aptepti kremu ir papuošti.
Šaltinis Sonatinos receptai
Skanaus:)
2011 m. kovo 14 d., pirmadienis
Marcipaniniai sausainiai
Saldūs, gardūs, trapūs sausainėliai:)
Į dubenį sudėti sviestą, cukrų, marcipaninę masę ir gerai išmaišyti iki purumo. Maišant sudėti po vieną kiaušinio trynį. Įlašinti migdolų aliejaus. Kitame inde sumaišyti persijotus miltus su krakmolu, supilti į sviesto, cukraus, kiaušinio trynių ir marcipaninės masės mišinį. Viską gerai išmaišyti. Formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šakute sausainėliams padarysi faktūrą ir dėti į įkaitintą iki 180-190 °C orkaitę 10 -15 minučių.
Šaltinis Neringos blogas
Tešlai reikia:
125 g. minkšto sviesto
100 g. marcipaninės masės
70 g. smulkaus cukraus arba cukraus pudros
150 g. kvietinių miltų
50 g. bulvių krakmolo
2 kiaušinio tryniai
3 lašų migdolų aliejaus
Šaltinis Neringos blogas
Tortas ''Mėnulis''
Torčiukas lengvas ir nepersaldus:)
Šaltinis Saulėta virtuvė
Skanaus:)
Tešlai reikia:
250 g sviesto arba margarino
250 g cukraus
6 kiaušiniai
150 g miltų
100 g krakmolo
1 v. š. kakavos
1,5 a. š. kepimo miltelių
po kelis lašus romo ir apelsinų esencijos
250 g sviesto arba margarino
250 g cukraus
6 kiaušiniai
150 g miltų
100 g krakmolo
1 v. š. kakavos
1,5 a. š. kepimo miltelių
po kelis lašus romo ir apelsinų esencijos
Kremui reikia:
500 g varškės
130 g cukraus pudros
keli lašai vanilės esencijos
400 ml grietinėlės
500 g varškės
130 g cukraus pudros
keli lašai vanilės esencijos
400 ml grietinėlės
Papuošimui reikia:
200 g grietinėlės
1 valg.š. cukraus
1 pakelis grietinėlės standiklio
200 g grietinėlės
1 valg.š. cukraus
1 pakelis grietinėlės standiklio
2 a.š. kakavos
Pasiruošti tešlą, kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Kitame dubenyje suberti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius, sumaišyti. Visą mišinį suberti į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį, supilti esencijas ir atsargiai išmaišyti (turėjau tik romo esencijos, dėjau tik jos).
Org. recepte rekomenduojama - ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 – 3 v. š. tešlos. Aš dariau taip - turiu 26 cm skersmens silikoninę apvalią formą, tiesiai į ją pyliau tešlos, pakankamai plonai paskirsčiau ir kepiau 180-190 C įkaitintoje orkaitėje apie 7 – 10 min. Iškepiau 7 torto lakštus (užtrukau apie 1,5 h).
Org. recepte rekomenduojama - ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 – 3 v. š. tešlos. Aš dariau taip - turiu 26 cm skersmens silikoninę apvalią formą, tiesiai į ją pyliau tešlos, pakankamai plonai paskirsčiau ir kepiau 180-190 C įkaitintoje orkaitėje apie 7 – 10 min. Iškepiau 7 torto lakštus (užtrukau apie 1,5 h).
Kremui varškę pertrinti su blenderiu arba pertrinti per sietelį, kad masė būtų vientisa. Įberti cukraus pudrą, gerai išmaišyti. Įlašinti kelis lašus vanilės esencijos. Kitame dubenyje išplakti grietinėlę iki standumo ir įmaišyti į varškės masę.
Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito.
Papuošimui išplakiau grietinėlę ir konditeriniu maišeliu su pasirinktu antgaliu išspaudžiau daug mažų 'spurgiukų'. Apibarsčiau saldžiais kakavos milteliais.
Skanaus:)
2011 m. kovo 11 d., penktadienis
Kataif (Qataieyf) - arabiški blynai
Šie blynai iš kart patraukė akį, pasigaminti tikrai nėra sudėtinga:), nors iš pirmo žvilgnio taip ir neatrodo, ačiū Anželikai už tokius nuostabius kepinius:)
2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis
Vokiška šventinė duona (Partybrot)
Puikios ir skanios bandelės!
Mums reikės:
14 g šviežių mielių
250 ml pieno
60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos
1 trynys ir 1 v. š. pieno bandelėms aptepti
Į dubenį supilti šiek tiek pašildytą pieną, sudėti mieles ir cukrų, maišyti, kol ištirps. Ištirpinti sviestą ir supilti i dubenį su pienu. Įmaišyti kiaušinius.60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos
1 trynys ir 1 v. š. pieno bandelėms aptepti
Kitame dubenyje sumaišyti persijotus miltus ir druską. Supilti pieną su mielėmis, sviestu, kiaušiniais. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla. Minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Aš miltų daugiau nedėjau, nes kuo ilgiau minkai, tuo tešla gaunasi nelimpanti prie rankų. Dėti tešlą į dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 - 1½ val.
Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į kiek pageidaujate dalių (org.recepte į 19) ir suformuoti bandeles. Bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą formą (kaip matot pas mane forma ne apvali, o stačiakampė), pridengti ir kildinti kol padvigubės, apie 30 minučių. Patepti bandeles kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ir aguonomis.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps.
šaltinis: Sonatinos receptai
Skanaus!
Prisistatymas ir Tortas ''Voveraitė''
Sveiki visi, tariu nedrąsiai, bet su dideliu polėkiu ir noru pasidalinti savo bandymais virtuvėje, tai nebus mano kurti receptai, kadangi visai dar neseniai į virtuvę užsukdavau ne taip ir dažnai, o šaldytuve didžiąją dalį užimdavo pusfabrikačiai, todėl mano patirtis dar labai maža, beeet staiga gimus aistra maisto gamybai taip man patinka, kad net nusprendžiau rašyti tinklaraštį ir pasidalinti dažniausiai lietuviškuose tinklaraščiuose rastais ir mano išbandytais receptais:).
Labai tikiuosi nuoširdaus bendravimo, ir pirmą savo įrašą pradedu šventiškai nusiteikus, todėl pasirinkau nuostabų tortą, kurio receptą radau tinklaraštyje Kai netingiu... .
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
8 v.š. pieno
8 v.š. aliejaus
1 a.š. gesintos sodos
miltai
Kremui reikia:
1 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto
Papuošimui reikia:
šokoladinis glajus
šokoladinis glajus
lazdyno riešutai
Kiaušinius išplakti su cukrumi. supilti pieną, aliejų ir sodą. Viską išmaišyti. Po truputį berti miltus, minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą padalinti į 5 dalis, suformuoti i rutuliukus ir porai valandų sudėti į šaldytuvą.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą po vieną rutuliuką sutarkuoti burokine tarka per visą skardą (jei nedidelė skarda, tešlą kepti per tris kartus), ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol trupiniai gražiai paruduos.
Tuo tarpu kol kepa pasidaryti kremą. Kondensuoto pieno indelį įdėti į puodą, įpilti vandens iki indelio viršaus ir pavirti 30 min., kai atauš sumaišyti su išlydytu sviestu.
Iškepus trupinius smulkiai sulaužyti, sumaišyti su kremu, sudėti į formą ir gerai suspausti. Užpilti šokoladu, apibarstyti lazdyno riešutais. (Aš šokolado neturėjau, todėl dėjau smulkintus selgos šokoladinius sausainius sumaišytus su lydytu sviestu, ir nenusivyliau, skonis puikus)
P.s. tešlą padalinau i 3 dalis ir dėl laiko stygiaus sumečiau į šaldiklį, jau po 5 min išėmiau ir tarkavau.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)