Puslapiai

2012 m. birželio 10 d., sekmadienis

BISKVITINIS MEDAUS TORTAS ir atostogų įspūdžiai

Atostogos per atostogas!!! 
Turėjom išvyką prie jūūūros .. kaip niekad buvo labai gera .. daug juoko, krykštavimų, nuostabos, džiaugsmo šūksnių, nenuilstamo šėliojimo, nesibaigiančių žaidimų, saulės, jaukios šilumos, smėlio pilnų kišenių, tirpstančių ledų .. vėjo paglostymų ir laimės kupinų akių .. ačiū! mama- močiute- drauge


Tortas. O jis jau tikrai daugelio išbandytas ir sulaukęs didelių ovacijų. Tik pamačius pas Vilmą žinojau, kad gaminsiu būtiniausiai! Neužilgo buvo mano išlydėtuvės ir tardama bendradarbiams atsisveikinimo žodį vaišinau būtent šiuo nepaprastai skaniu tortu, kuris dar ir labai paprastai bei greitai pagaminamas. Visi liko patenkinti ir nenusivylę (tikiuos ;)).. Tąsyk, deja, nenupaveikslavau, bet visai neseniai kepiau ir vėl, todėl skubu rodyt savo rezultato :). 
Torto išvaizda. Šįsyk turėjau daugiau laiko, ir užėjo toks noras pasikrapštyti, kad sumasčiau padaryti mini torčiukus (gavos 10 vnt). Žinoma toks gaminimo būdas nėra pats greičiausias, bet tikrai, kad gaunas labai gražiai ir išvaizdžiai. 


Biskvitui reikia:
200 g cukraus
200 g dirbtinio medaus
200 g sviesto
3 kiaušinių
2 arb.š. kepimo miltelių
~450 g miltų
1 arb.š. cinamono
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų gvazdikėlių (nebūtinai)
1/2 puodelio saldžios arbatos biskvitų sulaistymui

Į puodą supilkite medų, sudėkite sviestą ir suberkite cukrų bei cinamoną, gvazdikėlius, druską. Kaitinkite ant nedidelės kaitros nuolatos maišant, kol masė taps vientisa. Gautą masę pravėsinkite. Vėliau įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į skystą masę ir išmaišykite (masė turi gautis labai tirštos grietinės konsistencijos).
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros. Skardas priklausančias prie orkaitės išklokite kepimo popieriumi, tešlą padalinkite į dvi lygias dalis (aš tai darau svarstyklių pagalba), supilkite kiekvieną dalį į atskiras skardas, gražiai paskleiskite per visą plotą ir šaukite kepti (aš iškepiau pirma vieną skardą, vėliau ir kitą). Kepkite ~15 minučių arba kol gražiai paruduos. 
Iškepus atvėsinkite ant grotelių. Per tą laiką pasigaminkite kremą.


Torto puošimas tai pats smagiausias momentas (bent man), tada gali pasireikšti Jūsų laki fantazija, todėl nebijokite eksperimentuoti, svarbiausia viską daryti su meile! 

Kremui reikia:
~500 g grietinėlės (35%)
~300 g grietinės (30%)
~100 g cukraus pudros
citrinos sulčių (pagal skonį, man maždaug pakanka 1 nedidelės citrinos sulčių)
1 pak. vanilinio cukraus (nebūtinai)

Visus produktus sudėkite į didesnį dubenį ir išplakite iki standumo, paragaukite ar nieko netrūksta. 
Iš tiesų grietinėlės ir grietinės santykį galima keisti, pavydžiui paskutinį kartą grietinės aš dėjau daugiau nei grietinėlės ir gavosi nė kiek neprasčiau, svarbu bendra masė.
Torto sutepimas. Iškeptus lakštus perpjaukite pusiau. Sulyginant nupjaustykite kraštus, jie liks papuošimui.  Kremą padalinkite į 5 lygias dalis. Vieną po kito sutepkite lakštus (nepamirškite lakštus šiek tiek sulaistyti saldžia arbata), vieną kremo dalį palikdami puošimui. Gražiai išlyginkite kremu torto šonus, viršų, pabarstykite sumaltais biskvito trupiniais, papuoškite kaip tik širdis geidžia ir dėkite šaldytuvan mažiausiai parai, o geriausia dviems.
SKANAUS!!!

Torto šaltinis Širšių Lizdas & Supermama

42 komentarai:

  1. Sveiki:)
    Labai gražios foto bei atrodo tikrai skanus torčiuks ;)
    Bet norėčiau paklaust, ar galima būtų dėti tikrą medų? Jis yra kietas toks, gal galima būtų šiek tiek pašildyti, kad paskystėtų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikutė Agne :)
      Žinoma, kad galima ir tikrą medų, kaitinant jis suskystės, tai didelio skirtumo tikrai nėra :) galite pasiskaityti pas Vilmą originaliame recepte, ji yra kepusi ir su tikru medumi, rašo, kad tik spala gaunas kitokia, o taip viskas panašiai ;)
      Sėkmės, jis tikrai vertas kepti :)

      Panaikinti
  2. Nerealu.. vat ir mintis vyro gimtadieniui.. :D tik iškilo klausimukas, ar ten pertepta uogiene ar ten taip gražiai apskrudę?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne ne uogienės jokios nėra :) ten tik apskrudimas :)
      Smagaus ruošimosi gimtadieniui :)
      Ir ačiū Shrekiuke!

      Panaikinti
  3. Po didziosios permainos tavajame gyvenime, kiekvienas irasas spinduliuoja gaivumu dziaugsmu, laime gyventi. Grazu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Linute, taip gražiai parašei, kad net ašaros akyse pasirodė :) ačiū labai ačiū :*

      Panaikinti
  4. Oooo, šitą ir aš kepiau-puikus! Gavosi net 2 tortai iš normos, bet niekas tuo nesiskundė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha tikrai nemažai jo gaunas :) bet normos mažinti tikrai nesinori :D

      Panaikinti
  5. Atrodo fantastiškai. Aš kepiau panašų, bet nelikau patenkinta rezultatu. Gal šis receptas pasiteisins? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indrut, na tikiuos ir labai viliuos, kad išbandžiusi nenusivilsi ir liksi sužavėta kaip greitai ir skaniai jis gaunas :)

      Panaikinti
  6. Kas kart vis nustebini nuostabaus grožio nuotraukomis ir saldumynais. Gaila, kad aš su jais santykiauju ypač retai, bet seilę pavarvinti vis užsuku ir užsuku pas Tave į blogą:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta kaip ačiū, labai džiaugiuos, kad užsukat! ir žinokit didelis pliusas, kad nesat saldumynų mėgėja, va aš ir mano šeima be jų niekaip :D begalo mėgstam visokius gardumynus..
      P.s. greitu laiku ir nesaldų receptuką įmesiu, gal tuo susidomėsit :)

      Panaikinti
  7. Atsakymai
    1. Ačiū Vilmut!!! Ir dar kart ačiū už tokį atradimą :*

      Panaikinti
  8. Labai skaniai atrodantys receptai ir nerealios ju nuotraukos!Noriu paklausti,kokio dydzio jusu formos biskvitam..ir kaip pasiekti tokiu maziuku torciuku rezultato?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki! Kaip smagu :)Labai ačiū!!!
      O skardos dysis toks kokia orkaitė, standartinis. Dvis skardas iškepus gaunas 2 dideli lakštai, juos perpjaunu pusiau, lengvai sulaistau arbata, sudedu vieną ant kito, ir dar supjaustau į 10 dalių (t.y. per puse išilgai ir 4 kartus priešingai, nežinau ar aišku, bet vienu žodžiu padalinu į 10 lygių dalių). Tada kiekvieną torčiuką sutepu kremu (ir šonus padailinu), apibarstau trupiniais (šonus peilio pagalba), papuošiu ir vuolia :) Žinoma užtrukau ilgokai kol 10 vnt padariau, bet man taip norėjosi ;)
      Sėkmės Jums :)

      Panaikinti
  9. Eilinį kartą nerealiai skaniai atrodo ♥ Nors eik iškart ir kepk!
    pati kepiau medaus tortą prieš gerą mėnesį, nu tai...likau nepatenkinta rezultatu. kremo buvo per mažai, sausas kažkoks ir visai neskanus gavos. Žodžiu, nudegiau ir bijau naujus receptus bandyti :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi Aguonėl, žinok tikrai šitas liuksinis, nebijau to sakyt, nes daug žmonių išbandę ir visi giria :) nu tikiuos kada nors išbandysi :) Ir ačiū Tau!!! :* Labai gera žinot, kad Tau patinka!

      Panaikinti
  10. Nuotaukos žudo :) Ir taip seniai apie medutį svajoju, o čia kiekvieną kartą atsidarius puslapį toks grožis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va, kadangi ponia Reda vis neslepia sio iraso :), teko kepti. :D
      Super skanus, kaip ir nuotraukoje :)

      Panaikinti
  11. Labukas, norejau paklausti del kremo. Ar grietinele atskirai suplakti, o po to deti grietine, ar viska deti kartu ? Juk grietinele skysta ir man kazjkaip nesitiki, kad viskas plakant taps tirstu kremu :)Gal ka ne taip supratau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, viską gerai supratote, viskas kartu be problemų išsiplaka, svarbiausia, kad grietinėlė būtų atšaldyta :)

      P.s. turbūt pavėlavau su atsakymu, na, bet kuriuo atveju tikiuos viskas gerai baigėsi ;)

      Panaikinti
  12. Puikiausias man kada nors pavykęs pyragas, ačiū ačiū ačiū!!!

    Rūta

    AtsakytiPanaikinti
  13. Atsakymai
    1. Kuku kuku Linut :);) Pradingau ir nežinia ar sugrįšiu :(

      Panaikinti
    2. Kodėėėl??? :((( Grįžk! Tavęs labai daug kas čia laukia :(( Bent retkarčiais, nuuuu :/

      Panaikinti
    3. Jeeetaus, susigraudinau :) labai gera žinoti, ačiū Jums! Aš tikiu, kad ateity viskas bus gerai ir man pavyks bent retsykiais susitikti su Jumis čia... bet artimoje ateity tiesiog neįmanoma misija, kadangi gyvenimas dabar bėga tokiu ritmu, kad kulinarijai laiko nelieka, nors esu visai šalia to...;)
      Ačiū dar kart, kad laukiat ir atsiprašau jei nuvyliau...

      Panaikinti
    4. Nenuvylei, Reda, tiesiog pasiilgom :) Manau ne aš viena ;) Bet kokiu atveju, tikiuosi vieną dieną vėl receptuko :) O tuo tarpu - linkiu didelės sėkmės esamuose darbuose :)

      Panaikinti
  14. kaip gaila, kad vienas is silciausiu tinklarasciu taip neilgai gyvavo...:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :( Žinoma ir man gaila, bet tikiu ir viliuos, kad sugrįšiu :)

      Panaikinti
  15. Redut, kas per naujienos:(( jaz kaip liudna skaityt, bet tikiu ir laukiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  16. och. ir aš kviečiu prisidėti prie žaidimo :)
    Labas, kviečiu dalyvauti tinklaraštininkų žaidime -> http://dreamer-walking-on-clouds.blogspot.gr/2012/12/maisto-tinklarastininku-zaidimas.html

    AtsakytiPanaikinti
  17. Dėkui mergytės :) jei tik suspėsiu būtinai sudalyvausiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dalinuosi šiuo liudijimu su partneriais, kuriems sunku užmegzti santykius, nes yra ilgalaikis sprendimas. Mano vyras paliko mane ir mūsų 2 vaikus dėl kitos moters 3 metams. Stengiausi būti stipri tik dėl savo vaikų, bet nesuvaldžiau skausmo, kuris kankino širdį. Buvau įskaudintas ir sutrikęs. Man reikėjo pagalbos, todėl patyriau internetą ir aptikau svetainę, kurioje pamačiau, kad burtininkė daktarė Ellen gali padėti susigrąžinti meilužius. Susisiekiau su ja ir ji už mane pasakė specialią maldą ir burtus. Mano nuostabai, po 2 dienų vyras grįžo namo. Taip susirinkome ir šeimoje buvo tiek daug meilės, džiaugsmo ir ramybės. Taip pat galite susisiekti su dr. Ellen, galingu sprendimų padėjėju
    1) susigrąžinti savo buvusį vaikiną
    2) Suveskite vyrą ir žmoną
    3) nustokite kartoti košmarus
    4) Žolelių gydymas nuo ŽIV ir vėžio
    5) Galingas stebuklingas žiedas
    6) sėkmės žavesys
    7) Atsikratyti obsesijų
    8) Gimdymo ir nėštumo problemos. Susisiekite su juo elektroniniu paštu: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    AtsakytiPanaikinti