Puslapiai

2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Kiaulienos šonkauliukai

Kas nemėgsta šonkauliukų, argi gali kažkas jų nemėgti? Turbūt gali tik tie žmonės, kurie visiškai nevalgo mėsos, bet tie kas mėgsta, netikiu, kad šonkauliukų gali atsisakyti:) 
 O ir pagaminti turbūt jų neskaniai neįmanoma:) Štai dar vienas paprastas, gan greitas, mažai pastangų reikalaujantis būdas jais pasimėgauti.




Mums reikia:
~1 kg kiaulienos šonkauliukų
1 susmulkintas svogūnas
2 vid. dydžio griežinėliais supjaustytos morkos
druskos

Glazūrai reikia:
1,5 v.š. medaus
1,5 v.š. garstyčių (dėjau dijon)
1,5 v.š sojų padažo

aliejaus šonkauliukų apkepimui

Kiaulienos šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio gabalais ir dėti į nemažą puodą su vandeniu. Suberti svogūną, morkas, druską ir virti apie 1 valandą.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti visus glazūros ingridientus.
Išvirusius šonkauliukus išimant iš puodo gerai nuvarvinti. Kiekvieną aptepti glazūra ir dėti į keptuvę su šlakeliu aliejaus. Apkepti iš abiejų pusių (po 3-5 min.).
Skanu su bulvėmis virtomis ant garų ir šviežiu agurkėliu.

Šaltinis knyga ''Skanu ir nebrangu''

Skanaus:)

2 komentarai: