Palyginus kaip greitai duonelė pagaminama, tai rezultatas išties stebinantis. Graikinių riešutų aromatas ir skonis čia laaabai dera :)
Vienam nedideliam kepaliukui reikia:
150 ruginių miltų
110 g rupių kvietinių miltų
1 v.š. medaus
155 ml vandens
10 g šviežių mielių
25 g ištirpinto sviesto
0,5 a.š. druskos
100 graikinių riešutų
Aliejaus skardai patepti
Šiek tiek pieno duonos kepaliukui aptepti
Dubenyje sumaišyti medų ir 60 ml šilto vandens. Taip pat sudėti mieles, pamaišyti, kad ištirptų. Šiek tiek palaukti, o tada supilti sviestą ir likusį vandenį. Taip pat suberti miltus, druską ir sukapotus riešutus. Užminkyti tešlą ir minkyti ~ 10 min., kol tešla nelips prie rankų. Suformuoti kamuoliuką, dėti atgal į dubenį, uždengti maistine plėvele ar švariu rankšluostėliu ir palikti šiltai ~1 val. pakilti.
Tada suformuoti pailgą kepaliuką ir dėtį jį į aliejumi pateptą skardą, vėl uždengus palikti ~ 1 val. pakilti.
Pakilusiam kepaliukui padaryti keleta pjūvių, aptepti pienu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 220 C temperatūros (aš dar 5 min. palaikiau su garais). Po 5 min. temperatūrą sumažinti iki 190 C ir kepti dar ~25- 30 min, kol duonelė gražiai paruduos. (Org. recepte rekomenduojama išviso kepti 180 C temperatūroje, 35 minutes).
&&&&&&
&&&&&&
Šaltinis reklaminis laikraštukas ''IKI savaitėlė'' :)
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą