Mums reikia:
5 vištos kulšelių (arba tiek kiek pageidaujate, aš ėmiau 7 vnt)
3-4 skiltelės česnako
2 v.š. minkšto sviesto
druskos
pipirų
baziliko, rozmarino, čiobrelių arba kitų mėgstamų žolelių pasirinktinai
Glazūrai reikia:
3 v.š. išspaustų apelsinų sulčių
1 v.š. garstyčių
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. ištirpinto sviesto
Česnaką susmulkinti. Sumaišyti su druska, pipirais, prieskoniais, sviestu. Šiuo mišiniu įtrinti kulšeles, dėti į kepimo skardą ir palikti bent valandą pasimarinuoti.
Sumaišyti visus glazūros ingridientus. Maišyti, kol ištirps cukrus. Ant kiekvienos kulšelės šaukštu užpilti glazūros (pasilikti truputį aptepimui kepimo metu) ir kepti 190° C orkaitėje kol gražiai apskrunda - apie 30-50 min. Kepimo metu dar kelis kartus aptepti mėsą likusia glazūra.
P.s. aš kepiau kartu su bulvėmis ir morkomis. Jas šiek tiek apviriau (apie 10-15 min), apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, apibarsčiau druskyte ir sudėjau i kepimo skardą kartu su kulšelėmis). Niam:)
Šaltinis AJ receptai
Skanaus:)
Paukštiena ant daržovių man pati skaniausia. Niam
AtsakytiPanaikintiŠitą ir aš kepiau. Nu tikrai puikus derinys ;)
AtsakytiPanaikintiAha, man ir labai patinka:), bet mėgstu ją įvairią:)
AtsakytiPanaikintiO Aguonėle, kaip fainiai:) džiaugiuosi Tave čia matydama:)
AtsakytiPanaikinti