Ar Jums būna taip, kad per krūtinę perbėga šiurpuliukas vien pagalvojus, kad štai, kaip gera, koks džiaugsmas duotas, kad gali užsiimti tuo, kas širdžiai miela...o tie dalykai tokie kasdieniški, įprasti, visiems prieinami, bet vieniems nesuprantami, o kitiems gal net juokingi, keliantys nuostabą...o štai Jums didžiausias džiaugsmas, ir tie kasdieniai dalykai, vis dar ir dar teikia tokį patį malonumą ir pasitenkinimą......
....kaip džiaugiuos, kad aš iš tų laimingųjų, kuriems maisto ruošimas suteikia laimės jausmą...ir po visų darbų ir pareigų grįžusi į namus galiu užsijuosti prijuostę ir kepti, virti, maišyti, minkyti, pjaustyti, lupti, ragauti, uostyti.......
O kokie Jūsų džiaugsmai, ar yra kas Jums užaugina sparnus kiekvieną dieną???
Na, ir pristatau savo šios savaitės džiaugsmą :)), galiu Jus patikinti, kad vienas skaniausių užkandžių prie alaus ar vyno! Begalo skanu ir vienos...Labai labai rekomenduoju, nes ragavusieji buvo sužavėti :)
Gaunasi 3 didelės skardos sūrio lazdelių!
Tešlą pasigaminti geriausia iš vakaro, kad pastovėtų per naktį.
Reikia:
250 g Ricotta varškės
200 g natūralaus jogurto
1 kiaušinio trynio
200 g sviesto
1/2 a.š. druskos
25 g šviežių mielių
500 g miltų
70 g Pecorino sūrio (ar džiugo, Parmezano,..)
80 g fermentinio sūrio
kmynų
kiaušinio + šlakelio pieno aptepimui
Dideliame dubenyje sumaišyti mieles, jogurtą, ricotta varškę, druską ir kiaušinio trynį. Ištirpinti sviestą ir taip pat supylus išmaišyti. Tada suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi gautis maloni, nelimpanti prie rankų. Įdėti į šaldytuvą ir palikti per naktį (arba bent kelioms valandoms).
Sūrius smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti tarpusavyje.
Iš pastovėjusios per naktį tešlos iškočioti ~1/2 cm storio lakštą ir supjaustyti į norimo dydžio /ilgio lazdeles. Sudėti ant skardos išklotos kepimo popieriumi, ištepti kiaušinio/ pieno plakiniu, gausiai apibarstyti sūrių mišiniu, kmynais ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180-190 C temperatūros, kepti ~15 minučių, kol gražiai paruduos. SKANAUS!!!
Šaltinis Jo Cooks
labai gražu ir atrodo labai skanu :)puikios nuotraukos
AtsakytiPanaikintiDėkoju UGNE :)
PanaikintiReda, mano džiaugsmai lygiai tokie patys, kaip tavieji! Tuomet aš "kaifuoju" ir būnu laimingiausia pasauly :)
PanaikintiKaip smagu JULIJA :), rodos reikia tiek nedaug arne :)
Panaikintimmm atrodo išties gardžiai :)
AtsakytiPanaikintiMan jos turbūt skaniausios sūrio lazdelės ever.. tikrai labai rekomenduoju ;)
Panaikintio jei daryti su sausomis, kiek ju reiketu? aciu
AtsakytiPanaikintiKlausimas turbūt apie mieles ;) dalinam iš 3, t.y. apie 8 g sausų mielių :)
Panaikinti