Puslapiai

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

DEŠRELĖS TEŠLOJE

Labai paprastas patiekaliukas, užtrunkama tik iškepti. Žinoma čia daugiau idėja, pvz. pusryčių paįvairinimui, nors pakankamai sotu ir pietums, kepiau taip jau kelis kartus, labai patiko tiek man, tiek šeimai ;)

Reikia:
Pakuotės nedidelių kiaulienos dešrelių
2 v.š. aliejaus
1 puodelio miltų
~1/2 a.š. druskos
2 kiaušinių
1 stiklinės pieno

Į kepimo įndą supilti aliejų, sudėti dešreles, rankomis jas pamaišyti tarpusavyje, kad pasidengtų aliejumi ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 200 C temperatūros, kepti 10 minučių.
Per tą laiką pasigaminti tešlą. Į dubenį mušti kiaušinius, lengvai paplakti juos, pilti puse stiklinės pieno, pamaišyti. Suberti miltus ir druską, išmaišyti, supilti likusį pieną ir dar ~1 minutę paplakti. Tešla turi gautis tokia panašiai kaip lietiniams. 
Po 10 minučių iš orkaitės ištraukti dešreles, supilti tarp jų tešlą, šauti atgal į orkaitę ir kepti dar 30 min.
SKANAUS!!!

Šaltinis Kayotic Kitchen

P.s. šalia galima naudoti prie mėsos mėgstamą padažiuką ar salotas!

15 komentarų:

  1. Kaip įdomu! Užsisaugau atvejui, kai reikės greitos vakarienės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jo, čia toks angliškas patiekaliukas :) Aš irgi jį bandžiau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Čia angliškos virtuvės klasika - 'Toad in the Hole'. Labai juokingas pavadinimas - lietuviškai būtų 'Rupūžė duobėj' :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aha, aš irgi pamačius pavadinimą pakikenau :D
    Kad angliškos virtuvės klasika nežinojau, nes nieko labai ypatingo, juk tiesiog dešrelės blynų tešloje :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. jie tą tešlą vadina Jorkšyro pudingu :) viskas pas anglus yra pudingai :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kažką skaičiau, bet žinai, kai verčiuos per google vertėją...kartais sunkoka suprast mintį :DD

    AtsakytiPanaikinti
  7. Geras, va čia tai pusryčiai ;) Reda, Tavo vyriška giminė turėjo labai apsidžiaugti!? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. kaip gražiai atrodo..;) ir niekad nepasakyčiau, kad jos iškepė paprastoje tešloje..apgaulingas pirmas įspūdis, bet labai pagirtinas..;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. gražios nuotraukos, ypač tas ornamentas įdomus

    AtsakytiPanaikinti
  10. MINDAUGAI, ne į temą, bet Tavo vardas labai gražus :) (toks ir mano tėčio :)))) :D
    O pusryčiai patiko, ir net labai!!! :D jam tik duok mėėėsooos :DD

    ODITELE, ačiū Tau :* ta tešla iškepusi orkaitėje virsta tiesiog vietoj garnyro prie mėsos, ir tikrai neblogas variantas, kai nusibosta bulvės, duona, ryžiai, ar kokie makaronai, vienu žodžiu paįvairinimui liuks :)) tik saločikių kokių ir niam :D

    SEPTYNI VIRTIENIAI, ačiū! begalo malonu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Olialia koks grožis čia ♥ Nei mačius nei girdėtus tokių stebūklų!!!

    AtsakytiPanaikinti
  12. o aš jau spėjau išbandyti..;)gardu, tik vaizdu skiriasi nuo tavojo..;)o tai iš tikrųjų žavu, kai kiekvienai šeimininkei tas pats patiekalas skiriasi savo išvaizda..juk visos turim savo stilių..;) žinoma, pora ingridientų dadėjau..bet tikrai žavus patiekaliukas..;) ačiū Tau..;)*

    AtsakytiPanaikinti
  13. AGUONĖLE, brangioji - :*

    ODITELE, širdele, labai džiaugiuos!!! :*
    Išvaizda priklauso nuo indo, ir kiek tešla apsemia dešreles, man irgi skirtingai kiekvieną kart gaunasi :) vieną kart kai užpylus tešla dešrelių net nesimatė, išėmus iš orkaitės atrodė kaip kreivas pyragas :D, paviršius buvo lygus... tai ir faina, kad vos ne kiekvieną kart skirtinga išvaizda :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. as irgi neseniai kepiau plonas desreles, tik manosios neatrode taip gundanciai :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kurgi neatrodė, NERINGUT! Jau mačiau, begalo skaniai atrodo, bandysiu ir su daržovėm :)

    AtsakytiPanaikinti