Puslapiai

2011 m. liepos 30 d., šeštadienis

Vištos blauzdelės marinuotos aluje

Dar vienas vištienos marinavimo būdas. Daug nepasakysiu, man ji pasirodė niekuo neypatinga, nors skonis tikrai geras, o mėsytė mikštutė...


Mums reikia:
Vištų blauzdelių arba kitų vištų dalių ar net visa višta (aš ėmiau 10 vnt blauzdelių)
1 nedidelio svogūno
~3-5 česnako skiltelių
~60 ml aliejaus
2 v.š. grūdėtųjų garstyčių
2 puodeliai alaus
druskos, pipirų pagal skonį

Į dubenį supilti alų, aliejų, išspausti česnakus, svogūną sutarkuoti per smulkią tarką, sukrėsti garstyčias, suberti druską (dėjau ~2,5 a.š.) ir pipirus. Viską išmaišyti. 
Vištų blauzdeles nuplauti ir sudėti į  paruoštą alaus marinatą, palikti marinuotis per naktį arba bent kelias valandas.
Prieš kepant orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros. Blauzdeles sudėti į skardą, užpilti šiek tiek marinato ir pašauti į orkaitę. Kepti ~40-50 min., kol gražiai apskrus. SKANAUS!

4 komentarai:

  1. Dėkui Neringa :) skanūs pietūs buvo, nors tas alaus aromatas ir keistokas buvo, bet skoniui netrugdė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda, alu reikia imti pati megstamiausia, nes jis niek ur neisgaruoja, taip kaip ir vyna :) Bea, man vis tik su vynu troskinti patiekalai labiau patinka, nei su alumi, bet neatsisakau ir ju :P

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aga NERINGUT, žinosim, nors alus tikrai skanus buvo, o su vynu ir man labiau patinka, bet paįvairinimui liuks :D

    AtsakytiPanaikinti