Puslapiai

2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTI PIEVAGRYBIAI ĮDARYTI KALAKUTIENOS FARŠU

Įdarytų grybų idėją jau seniai mačiau tai vienur (l. įdomus variantas pas VIKTORĄ), tai kitur (viliojantis variantas be mėsos pas RENATĄ), bet šiuos gaminau žvilgčiodama pas NERINGĄ! Ir oi kaip likau nustebinta! :)
O Dievuliau! Pasakiau paragavusi šio skanėsto :D O kad būčiau žinojus ką prarandu, tikrai nebūčiau tiek ilgai laukusi :) sultingi, aromatingi, lengvai pagaminami, gražučiai, tikrai darantys įspūdį! Gaminkit tik, ir nesvarstykit, nes skonis, bent man ir kitiems jų ragavusiems, tobulas!  

Reikia:
didesnių pievagrybių (sunaudojau ~500-600 g)
~500 kalakutienos faršo

1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
2/3 a.š. džiovinto raudonėlio
1/2 a.š. saldžiosios raudonos paprikos miltelių
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
~50 g fermentinio sūrio
~2 v.š. majonezo (nebūtinai)
aliejaus kepimui

Kruopščiai nuplautiems pievagrybiams gražiai išpjauti kotelius. Šiek tiek pasūdyti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Svogūną supjausčius labai smulkiai pakepinti su šlakeliu aliejaus. Į kepimo pabaigą suberti dalį smulkiai supjaustytų pievagrybių kotelių (aš sunaudojau apie 2 trečdalius viso kiekio) ir kepti dar apie pora minučių.
Dubenyje sumaišyti faršą, keptus pievagrybius su svogūnu, išspaustas česnako skilteles, kiaušinį, druską, pipirus, prieskonius.
Į kiekvieną pievagrybį prikimšti paruošto faršo su kaupu, užtepti maždaug po 1/2 a.š. majonezo ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 190 C temperatūros. Kepti 15 minučių, tada ištraukti, ant kiekvieno užbarstyti smulkiai tarkuotu sūriu, dėti atgal į orkaitę ir dar kepti ~10-15 minučių. SKANAUS!!!

P.s. mes valgėme su bulvių koše.

9 komentarai:

  1. Jezau kaip norėčiau ♥ Galbūt savaitgalį bandysiu, sugundei :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok kepk, tikrai kepk ;) jei mėgti pievagrybius nedvejok, nes 'žiauriai' skanu :)

      Panaikinti
  2. Labai labai gražiai atrodo...mėgstu tokius mažulius:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ODETA ačiū! Bet žinokit jie pas mane gavos visai nemažuliai :D nes pievagrybiai buvo labai dideli, vos ne vos 2 įveikiau :DD

      Panaikinti
  3. grazios nuotraukos...saunuole:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. REDUKI, kaip skaniai atrodo ;)
    Reiks rašytis sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. As turiu labai didelius pievagrybius,man ten telpa visa sauja farso,kaip manot kiek laiko tokius tada kepti??

    AtsakytiPanaikinti