Puslapiai

2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

CUKINIJŲ IR MORKŲ APKEPAS

Lengvas, purus, švelnaus skonio, puikaus aromato apkepas. Pasigamina gana greitai, tinka vėlyviems pusryčiams, pietums ar vakarienei...
Šiaip originaliame recepte jis be jokios mėsos, bet mūsų skonio receptoriai jos reikalauja, todėl aš dar įpjausčiau galą dešrytės, ji čia puikiai tiko.


RYŽIŲ KAMUOLIUKAI SU MĖSOS ĮDARU

... rodos nieko nespėju, o veikiu tiiiek daug...gaminu taip pat bemaž kiekvieną dieną, bet...įkelti ir parodyti Jums neužtenka laiko... na, nieko nepadarysi, toks jau tas švenčių laukimas...ar aš jų laukiu??...o taip, laukiu, nors po kūčių galėtų viskas jau ir pasibaigti, nes mieliausia ir laukiamiausia šventė man yra KŪČIOS, kai visi šeimos nariai jaukiai susirenkam pas tėvus kaime...dar gerokai prieš atsisėdant prie stalo...tas jaukumo dvelksmas, šiluma, ir mieliausių tėvelių rūpestis...MAMOS, kad būtų tas magiškas 12 skaičius (nors visad būna ir daugiau), kuo skanesnių ir kiekvienais metais atsirandančių vis kitų patiekalų. TĖČIO pareiga pristatyti eglutę, tikrą eglutę, kurią puošia kūčių dieną, kažkada tai buvo mano pareiga (papuošti)...Aplink besisukiojantys artimieji ir besiruošiantys prisėdimui prie didingo kūčių stalo - pati džiugiausia metų dovana, kad esam KARTU. 

Ką gi, o čia patiekalas puikiai tinkantis kūčių stalui, tik tuomet įdaras turėtų būti ne mėsinis, o pavyzdžiui grybų ir su kokiu baltu padažiuku niaaam :))


2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

ŽURNALO ''VIRTUVĖ. NUO...IKI...'' KONKURSAS ''SUŽIBĖK VIRTUVĖJE'' & LAZANIJOS SUKTINUKAI SU DARŽOVĖMIS, RICOTTA VARŠKE IR MOLIŪGŲ BEŠAMELIO PADAŽU

Apie viską nuo pradžių... 

Vieną dieną nusprendžiau, kad noriu ir galiu sudalyvauti žurnalo ''Virtuvė. Nuo..Iki...'' skelbtame konkurse ''Sužibėk virtuvėje'', kaip sumaniau taip ir padariau, atsisėdau prie kompiuterio ir brūkštelėjau laiškelį žurnalo redakcijai su savo mylimų sausainių receptu...ir man nusišypsojo laimė!!! Laimė papulti tarp 10-ties išrinktųjų!

Begaaalo džiaugiausi, kad patekau, jau vien dėl to, kad receptą išspausdino žurnale ir sausainiais galės mėgautis dar didesnis gaminti mėgtančių žmonių ratas! O kur galimybė laimėti, turbūt kiekvienos šeimininkės tikrą svajonę ''Electrolux'' įmontuojamą kombinuotą karšto kepimo ir garų orkaitę ....

Taigi, vėliau gavusi laišką su kvietimu į baigiamajį reginį ir tolimesnes sąlygas išsigandau...nes sąlyga norint laimėti svajonių orkaitę buvo rengiamame vakarėlyje pagaminti skanią ir sveiką lazaniją........beje, kodėl aš taip išsigandau?? velnias, iki tol nebuvau ragavusi apskritai jokios lazanijos, manęs ji niekad nežavėjo, (..ir iki šiol nežavi)...tai kaip aš galiu pagaminti ją tokią, kad galėčiau vaišinti svečius, o- ir- galbūt laimėti svajonių orkaitę?...

Ištikrųjų, jau buvau benuleidžianti rankas ir bepasiduodanti...bet gera pažįstama VILMA labai paskatino, padrąsino, ''spyrė'' man į užpakalį, ir aš pasirįžau :)) Ta proga pakviečiau ją palaikyti mane ir kartu gerai praleisti laiką... BEGALO AČIŪ TAU VILMUT!!! už visokiariopą pagalbą!

Apie renginį. 



2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

VARŠKĖS PYRAGAS SU OBUOLIAIS

ASTULE - išbandžiau, pasigaminau ir žinok..................n-e-n-u-s-i-v-y-l-i-a-u!!! Labai skanus pyragas, na žinoma išvaizda šiek tiek kitokia, beeet skonis nuo to tikrai nenukentėjo ;), mat varškės tuo metu turėjau tik puse reikiamo kiekio, todėl sumąsčiau dar ir obuolių pridėti :) Ir gražus, ir skanus, tobulas nustebinti svečius!!! :D


2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

KIAULIENOS ŠONINĖ TRAŠKIA PLUTELE

Už idėją dėkinga ODITĖLEI, labai net labai patiko taip kepta šoninė! Paprasta, bet neprasta, kaip sakoma :)) Man skaniausia tiesiog su duona. Rekomenduoju! 

2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

VIŠTIENOS GRYNUOLIAI

Sveiki! O šis skanėstas pas mus jau tapęs vienu skaniausių vištienos patiekalų! Pamenat Traškią vištieną? Ji nereali ar ne? :)) Tai žinokit, šie vištienos grynuoliai nemažiau superiniai!!! Nors darbo ir daugiau. Vyras sako, kad jie beveik tokie, kokius galima nusipirkti McDonald's greito maisto restoranuose (kalbu apie chicken mc nuggets)... na ar panašūs ar ne, bet skonis nuostabus, toks viduje sultingas, o išorėje traški plutelė, mmm... vėl jų noriu :))

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

DEŠRELĖS TEŠLOJE

Labai paprastas patiekaliukas, užtrunkama tik iškepti. Žinoma čia daugiau idėja, pvz. pusryčių paįvairinimui, nors pakankamai sotu ir pietums, kepiau taip jau kelis kartus, labai patiko tiek man, tiek šeimai ;)

2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

TOTORIŠKI ČEBUREKAI

Linkėjimai SROVEI, ačiū už puikų receptą, NERINGAI ačiū, kad sugundė savo nuostabiomis nuotraukomis - čeburekai labai patiko, valgėm ir čepsėjom :D

P.s. pas mane čeburekai be pūslelių, bet turbūt dėl to, kad gaminant tešlą pritrūkau reikiamų miltų, tai pridėjau pyraginių (Karališkų), na bet skoniui tai netrukdė, o išvaizda irgi tenkino :)). Rekomenduoju!


Ką gi, į receptą nuorodos jau yra, taigi šį kart nesikartosiu...
Naudojau vištienos faršą, labai patiko! :)

SĖKMĖS bandantiems!!! SKANAUS ragaujantiems!!!

2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

KOKOSINIAI ''VULKANAI''

Šeštadienį tik pakilusi ėmiau svajoti kada kepsiu ką nors skanaus, ir ką gi, mano pasirinkimas ir vėl sausainiai, nors ir pyragaičiais pavadinus tikrai nesuklysiu...taigi, ilgai netrukus grožėjausi ir mėgavausi šiais sausainukais gražuoliukais :)) Pasirinkimas NENUVYLĖ!!!
Paburbėjimas. O prisinervijau, prisikankinau fotografuodama juos...diena ir taip apniukusi, šviesos minimaliai, fotografuoju, ir taip ir anaip, ir vistiek tamsiau nei tamsu gaunas...ką gi, apkaltinau orą ir saulę, susiraukiau ir nuėjau 'pagalbos prašyt' photoshop'o visagalio...

P.s. tiesa, ne visai oras buvo kaltas, pasirodo fotoaparato nustatymuos kažkas pasidarbavo :DDD

2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

KOKOSINIAI-AVIŽINIAI SAUSAINIAI

Štai ir atėjo metas, kai mano laisvalaikis virtuvėje, naujų receptų bandymai ėmė stipriai retėti, nors žinoma virtuvė neaplenkiama bemaž kasdien...bet stengiuos bent savaitgalį pasilepinti naujais skoniais ir relaksu virtuvėje :))) 
Taigi, šio savaitgalio skanumynas prie kavytės ir arbatėlės buvo štai šie sausainėliai! Nagi laaabai skanūs :)))

2011 m. lapkričio 8 d., antradienis

2011 m. lapkričio 1 d., antradienis

MOLIŪGŲ BLYNAI

Minkštučiai, purūs labai skanūs blynukai :)

2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

MOLIŪGŲ DŽEMAS

Tikras atradimas!!! Negaliu patikėti, kad MOLIŪGAI šitoks gėėėris!!! Prasideda mano kelionės ir išbandymų metas su šia nuostabia daržove :)))
Pirmiausia nutariau išbandyti moliūgų džemą, kuris mus, švelniai tariant, pritrenkė. Džemas tooooks skanus, kad iki dabar negaliu patikėti, kad taip pigu jo pasigaminti, juk dažniausiai kokį moliūgą gaunam iš gerų kaimynų (kaip aš šiuo atveju), senelių ar patys užsiauginame savo daržinėje, o jie taip gerai dera, kad neįtikėtina...Taigi paragavus jo pirma mintis - mmmmmm......kažkas panašaus į persikus, su apelsinų gaidele..vienu žodžiu begalo skanuuuu!!! Vyras irgi liko sužavėtas, kas beabejonės man didžiulis džiaugsmas :)))
Jei turite namie moliūgą ir nežinote ką su juo nuveikti, rekomenduoju. Džemas skanu tiesiog užtepus ant pyrago riekelės, įmaišyti į varškytę, skanauti su blynais, naudoti kepiniuose ar pan... ;)

2011 m. spalio 28 d., penktadienis

PLAKTOS GRIETINĖLĖS KEKSIUKAI

Tikrai, pritariu ir Forellei, kuri kekso receptu pirmoji pasidalino ir Vilmai, kuri išgyrė ir paragino nelaukti..neeilinio skonio keksiukai!!!
Kadangi kepiau iš pusės normos ir naudojau keksiukų formeles, iškepė 12 nuostabių, drėgnų, purių, burnoje tirpstančių, gražiai iškilusių keksiukų...
Taigi dėkui merginoms, keksiukai nespėjo nė ataušti :))

2011 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

TRAŠKIOS DUONOS LAZDELĖS

Puikus rezultatas, gaunasi traškios lazdelės, kurias galima daryti įvairių skonių - sūrias, saldžias ar pikantiškas ir užkandžiauti pavyzdžiui prie alaus, sriubos ar šiaip, kad ir prie arbatos :) Jos kaip saulėgrąžos, pradedi kramsnoti ir nežinai kada sustoti :D

P.s. keleta padariau tokių nei saldžių nei sūrių, specialiai dukrai... kaip jei patiiiko :))) nesitikėjau :))


2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

BULVINIAI BLYNAI

Ar mėgstate bulvinius patiekalus? ooooo taaaaip, turbūt dauguma atsakytų teigiamai... ne išimtis ir aš, bulviniams patiekalams jaučiu didelę simpatiją :) turbūt dažniausiai gaminu įprastus patiekalus kiekvienam lietuviui, t.y. žemaičių blynus, švilpikus (dar kitaip šuškes :D), bulvių plokštainį, begalo mėgstam įdarytas bulves, deje, cepelinai ypač retas 'svečias' mūsų namuose, jais karts nuo karto palepina gerieji tėveliai :*... O taip pat mėgstami paprasčiausi bulviniai blynai su grietine, paprasta, greita ir taip skanu :)

Ir kas jų nemoka kepti :) todėl kukliai receptą rašausi sau :), o gal kam pravers ;)

2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS

Super super super SKANUS!!! Mums patiko, ne ta žodis, skonis toks švelnus, tirpstantis burnoje, toks nepaprastai gundantis kartoti...Tiesą sakant man jis labiau priminė varškės apkepą nei pyragą, bet žiauriai skanų apkepą, tokį neeilinį, proginį...Jis ir išvaizdus ir skanus, ir tinkantis bet kokiam šventiniam ar kasdieniniam stalui. Be to, jis toks tvirtas, bet kartu ir minkštutis, išlieka gražus ir patrauklus prapjovus, vienu žodžiu puikus! Labai labai rekomenduoju :)


VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU

Mums šie virtinukai labai patiko, tiesą sakant, juos pasidariusi jau anksčiau, tik pirmą kart nesugebėjau nupaveiksluoti :), o likusius pusgaminius įmečiau į šaldiklį, patogu tie virtiniai, nes kai tingisi ką daryti valgyti, tik išsitrauki, įmeti į verdantį vandenį, kelios minutės ir štai garuoja skanumas, o dar su mėsos padažiuku, niam...Va, kaip šį kart :)
Pirmąjį kartą juos dar ir pakepinau šiek tiek, tai dar skaniau buvo, o šį kart visai iš galvos išgaravo, bet ir nepakepinus labai skanu...
Rekomenduoju :)


2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

BANDELĖS SU CINAMONU

Šiek tiek nusivyliau jomis, nors negaliu sakyti, skanios tikrai, bet kai tikiesi visai kito, taip ir būna...O gal man nesigavo taip kaip turi gautis...maniau jos bus tokios purios purios, burnoje tiesiog tirpstančios, bet gavosi atvirkščiai, gana tvirto pagrindo. Žinoma tai nieko blogo... bet pamanykit, jos dar ir pasityčiojo iš manęs :D, sudėliojau kepti gražiai atsargiai, palikdama gan plačius tarpelius, kad būtų kur pūstis, o jos, kepdamos, ėmė ir išvirto, bet gavosi dar įdomiau :D Kaip ir keramikoje, taip ir kulinarijoje, dievinu tą gautą rezultatą po kepimo :)

2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

MORKŲ IR VARŠKĖS BLYNELIAI

Laaabai skanūs blynukai, tikrai, kad verta kepti. Man dar pasisekė, nes mano mažoji nevalgo varškės, todėl tai puikus būdas jos įsiūlyti, nes kirto blynukus net ausys linko :D
O morkos čia visai nesijautė, nors aš jų ir pamažinau, originaliame recepte jų buvo trečdaliu daugiau. Kitą kart nemažinsiu. Taigi, rekomenduoju ir Jums :)


2011 m. spalio 2 d., sekmadienis

CITRININIAI EKLERAI

Šiam kartui pilnas kalorijų desertukas, bet mano kažkada labai mėgtas skanumynas. 
Skonis, bent man - t-o-b-u-l-a-s!!! Žinoma, jiems pasigaminti reikia laiko, bet svarbiausia noras ir meilė tam, ką darai :))

2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

KRIAUŠIŲ IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ DUONELĖ

Paskutiniu metu tik ir žvalgausi kokių tai sveikuoliškšų gardumynų receptų, o ir metas dabar tam labai palankus, nes pilna įvairiausio gėrio. Va, jau savaitėlę valgom iš kaimo parsivežtas kriaušes.. na ir paįvairinimui kepiau vakar štai šį pyragiuką. Skanus, na aišku nėra ko lyginti su visokiais varškiniais pyragais, bet kai norisi tiesiog paprasto skanėsto prie šildančios arbatos, tai puikus pasirinkimas!

2011 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

SUKTOS PICOS JUOSTELĖS

  Čia tik dar viena picos pateikimo variacija. Vis kitaip :), skanu, patogu valgyti, į kiekvieną lazdelę galima dėti skirtingus įdarus...


2011 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

MORKŲ SAUSAINIAI PERTEPTI VARŠKĖS KREMU

Sužavėjo mane šie sausainiai!!!!!! Na, žinokit, kokie skaaanūs! Minkštučiai ir tokie aromatingi..mm..
Galiu patikinti - morkos nesijaučia ;), o pertepimas dar labiau atskleidžia nuostabų sausainių skonį...Labai  labai rekomenduoju!!!

2011 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

DESERTINIS SŪRIS

Ooooo taip, šitas skanėstas superinis, nebijau taip išgirti, nes tai tiesa!!! Už receptą begalo dėkoju Jūratei
Gaunasi ~1,5 kg tikrai skanesnio desertinio sūrio už pirktinį! Nepatikėsit, bet su vyru suvalgėm per dieną :DD Gal ir negerai, kad toks skanus ;) :D


2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

KVIEČIU Į DISKUSIJĄ!!! IRRR... BURNOJE TIRPSTANTIS VARŠKĖS APKEPAS

Šį kart šiek tiek kitoks įrašas, kadangi noriu Jus pakalbinti, o ir papasakoti apie šį bei tą...

Tad nuo pradžių :). 
Kadangi nusprendžiau, kad bakalauro studijų man negana ir noriu 'valgyti šitą košę' šiek tiek ilgėliau... apsisprendžiau... Meno pasaulis mane vilioja, oi kaip vilioja... pasilieku jame 'viena koja', pusiau plėšyta, tėkšta į sieną, ir vėl pripūsta naujo vėjo, minčių ir apmąstymų, kančios ir depresinių pojūčių, sumaišties ir beviltiškumo - tai dabartinis varikliukas, su kuriuo turiu iš naujo susigyventi ir eiti į priekį iškelta galva, tvirtu pagrindu, nesigręžiodama atgal... 
Taip, kas mane pažįsta, turbūt dauguma pasakytų, kad visada buvau gana žemiška asmenybė, 'nenuplaukusi' kaip, kad daugelio įsivaizduojami menininkai, nors, ar galiu taip save vadinti? 
Taigi, kad būtų aiškiau - esu keramikė, dirbanti visiškai ne šioje meno srityje, o daug žemiškesnį darbą, su kuriuo taip pat, laikui bėgant, susidraugavau.. bet keramika, jaučiu visa savo esybe - mano gyvenimo teisingas kelias... todėl ir studijuoju toliau, nes tikiu, ateis diena...

Na ką gi, prie reikalo :). Kadangi ateinančių dvejų metų svarbiausias darbas yra kurti kurti ir dar kartą kurti, o užduotį iškelti sau privalau pati, pagalvojau, kad artimiausia man, o ir aktualiausia tema yra - MENAS IR FUNKCIJA KERAMIKOJE
Jau žinau kokia prekė yra žmonių perkamiausia, kadangi svečiavausi ''Jiesioje''. Mums pasikalbėjus, tiksliau išklausius gerb. direktoriaus, paaiškėjo, kad to, apie ką svajojau, jiems nė velnio nereikia, o tai ką prašė sukurti man labai nemiela, ir visiškai nenoriu eiti ta linkme, todėl dabar klausiu Jūsų:
 - kas Jums yra įdomiausia, aktualiausia, reikalingiausia ir ko galbūt pasigendate rinkoje, ką prašytumėte sukurti dailininko - keramiko, jei staiga gautumėte galimybę ir Jums tai nė kiek nekainuotų :
  1. suvenyrai (įv. figūrėlės, papuošalų dėžutės ar švenčių tematika (pvz. krikštynoms, vestuvėms,..));
  2. papuošalai iš porceliano (segės, auskarai, vėriniai, apyrankės ir tt.);
  3. įvairios kepimo formos;
  4. virtuviniai indai (pagalbiniai indai);
  5. serviravimo indai (ne kiekvieną dieną naudojami, puošnesni);
  6. kasdieniai indai (dažniausiai naudojami indai);
  7. unikalūs vienetiniai indai;
  8. kita?
Žinoma, bet kuriuo atveju unikalumas ir dizainas neišvengiama mano darbo dalis...

Begalo įdomi nuomonė visų be išimties, malonu būtų sulaukti ir maisto tinklaraščius rašančių komentarų..juk mums taip aktualu, kad indas, iš kurio mes valgome, būtų patogus, malonus liesti, džiugintų akį  :DD ;)
Tikiuos neliksit abejingi ir padiskutuosit kartu su manim ;) 

O visko pabaigoje (jei ji ateis), pakviesiu Jus į parodą, kurioje, viliuos, galėsite įvertinti pasiektą rezultatą ;)

O kad diskutuojant neliktumėt alkani, štai begalo skanus ir burnoje tirpstantis purus varškės apkepas. Kad vaizdžiau - beveik pyragas :)) Tikrai rekomenduoju :) (p.s. šiek tiek užsisvajojau ir apkepą pakepiau truputuką ilgėliau nei reikėjo :D, todėl matosi, kad apačia tokia tamsoka, bet neprisvilus :D, skonio, ačiū dievui nesugadino).


2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

POMIDORŲ PADAŽAS ŽIEMAI

Aš taip pat kaip ir Vilma, nerandu žodžių apibūdinti šį gėrį :DD O už jo receptuką dėkinga AJ receptams. Padažas toooks skanus, kad antrą kart, jei tik bus galimybė, gaminsiuos iš dvigubos normos, na dar bent normą, privalau rast laiko ir pasigaminti, nes iš šio kiekio (gaminau iš trečdalio), jau nebeliko nė lašelio :))). Naudojau jį greitiems karštiems sumuštiniams (tūkstantį kart skaniau, nei su paprastu kečupu ar pomidorų padažu), balandėlių tortui  pagardinti - niaaam..., su makaronais ir t.t. ir t.t...
Labai labai rekomenduoju!!!


2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

SOJOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS

Receptą užmačiau ''Labas rytas'' laidoje.  Tikrai vykęs, skanus, o svarbiausia sveikas ir nebrangus troškinukas!!!

2011 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

NAMIE GAMINTAS NATŪRALUS JOGURTAS

Nagi pasakykit Jūs man, mėgstat jogurtą?? o taip, aš ir mano šeima jį dievina.. jei ne per skambiai pasakyta ;).. Šaldytuve visad jo turim, nes tai skaniausi pusryčiai!!! Aš turbūt, ir net ne turbūt, o ištikrųjų, :) visad valgau jį vieną, turiu omenyje, be jokių vaisių ar dribsnių, kaip mėgsta mano vyras, tokį kokio skonio nusiperku.... o dabar, ŠTAI, pagaliau išbandžiau pasigaminti jo namie, pasakysiu atvirai - man nerealus GĖĖĖRIS!!! Vyras kažkodėl raukosi, na bet gi neįkišiu per prievartą :DDD Nesinori jam naminio ir vsio :DD O aš ragauju jo kiekvieną rytą su pasirinkta uogiene, naudoju patiekalams, padažams ir džiaugiuos, kad taip paprasta jį pagaminti :)  
Rekomenduoju!!!

2011 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

BANDYMAS PASIGAMINTI GRAIKIŠKĄ SPANAKOPITĄ

Na ką gi, pagaliau pribrendau išbandyti šį skanėstą :) 
SPANAKOPITA - kitaip vadinamas špinatų pyragu, tai graikiškas patiekalas. 
Graikijoje nesu buvusi ir tikrosios SPANAKOPITOS taip pat nesu ragavusi, bet jau seniai labai viliojausi ją išbandyti. Ir štai mano 'blynas' :)
Skanu tikrai! net labai, bet visada yra bet - vienintelis minusas - patiekalas gana brangus. Sudėtyje įeinantys produktai tokie kaip FILO (phyllo) tešla, FETA sūris, RIKOTA (ricotta) varškė (galima apsieiti ir be jos), tikrai nepigūs. Bet norintys ir galintys taip palepinti save, kodėl gi ne :)...
Aš turbūt ir nebūčiau bandžiusi išsikepti šio patiekalo, bet susiklostė tam palankios sąlygos :), pirmiausia tai filo tešlą buvau nusipirkusi jau labai seniai ir laukiau tinkamos progos ją išbandyti, feta sūriui kaip tik šiuo metu Iki parduotuvėse taikoma nuolaida, tai va, jos gavau šiek tiek pigiau, o vietoj rikotos naudojau šią, konsistencija ir skoniu labai panašią į minėtą varškę, todėl taip pat daug neišleidau :), kiti įeinantys produktai įprasti ir už kiekvienam prienamą kainą...
Taip pat alternatyva norintiems, bet negalintiems sau leisti tokių brangių produktų, filo tešlą galima keisti sluoksniuota tešla, išlaidų sumažėja kone perpus, gal šiek tiek mažiau nei perpus ... 

2011 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

PAPRASČIAUSIAS BŪDAS PASIGAMINTI SKANIĄ VARŠKĘ

Nepasakysiu turbūt jokios naujienos, bet tik patikinsiu Jus, kad tai turbūt paprasčiausias ir pigiausias būdas pasigaminti begalo skanios varškės !!!  Jau seniai norėjau išbandyti pati, ir tikrai negaliu patikėti, kad taip paprasta :) Rekomenduoju visiems! tikrai nenusivilsit! 
Nuo šiol varškę gaminsiu tik namuose, tik šiuo būdu! Varškė išvis - toooks gėris!!! Pabandykit, nenorėsit kitokios ;)

2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

NUOSTABIEJI AUŠRROS AGURKŲ GRIEŽINĖLIAI ŽIEMAI

Nebereikalo juos taip pavadinau, nes jie negali nepatikti!!! Mums tai jie labai labai labai!!! ;) negalėjau nustoti jų skanavus :) AČIŪ AUŠRRAI !!!

2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

CUKINIJŲ ANANASAI

Už receptą begalo dėkinga LINAI!!! Superinis! paprasta ne tas žodis, o gaunasi vos ne tikri konservuoti ananasai, turbūt jei nežinotum ką valgai tai tikrai galvotum, kad ananasus. O sirupą sumaišius su vandeniu gaunas puikus, begalo skanus gėrimas, 'ananasų' gėrimas! Pasidariau jų jau antrą kartą. Labai rekomenduoju visiems!!!

2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

BANDELĖS SU VARŠKĖS IR PERSIKŲ ĮDARU

Nagi visokie jauduliai gadina norą gaminti, bet po truputį palengva įsivažiuosim ;). Nors sparčiai artėjant rudenėliui, artėja ir begalė darbų darbelių, gyvenimas žada daug veiklos, staigų posūkį... Pirmiausia tai, po ketverių metų pertraukos, vėl įstojau mokytis - toliau, net nežinau kaip čia bus, kaip seksis, kaip pavyks viską suderinti...+ lapkritį grįžtu į darbą, po dviejų metų sėdėjimo namuose... vėl turėsiu įsivažiuoti į anksčiau buvusią kasdienybę, nors dabar tai atrodo taip svetima, taip tolima... Todėl atsiprašysiu visų skaitytojų, kurie karts nuo karto užsuka čia, kurie yra kartu, kuriems šis blogas tapo nors šiek tiek įdomus, nes įrašai taps dar retesni... bet tikrai nežadu tinklaraščio apleisti... :*** 
O kol dar mėgaujuosi ''laisve'' ;), džiaugiuos galėdama vaišinti Jus nuostabaus skonio ir aromato šviežutėlėmis, minkštutėlėmis, ką tik iš orkaitės ištrauktomis bandelėmis :)

2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

AVIEČIŲ UOGIENĖ SU ROMU

Skani ir kvapni uogienė...
Toliau kaupiame atsargas žiemai ;)

2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

PRAŠMATNUS OBUOLIŲ PYRAGAS

Toks jo pavadinimas 1996 m. mini žurnaliuke ''Paragaukite'', kodėl prašmatnus? neaišku :D bet visai patinka man tas pavadinimas :) gal dėl skonio, nes jis tikrai laaabai geras!!! Pyragas patiko ne tas žodis :) !!!
Rudens artėjimo proga :* 

P. s. LINUT šį obuolių pyragą rekomenduoju!!!!!! :) 

2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

VYNIOTINIS SU PLAKTA GRIETINĖLE IR AVIETĖMIS

Labai paprastai pagaminamas desertas, bet atrodo prabangiai, o skonis superinis!!! Labai, labai patiko!!! Pagrindas tvirtas, bet neperkietas, o grietinėlės įdaras su avietėmis jau pats kalba už save :) Tikrai rekomenduoju :)

GRYBŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

Šitos mišrainės jau eilė metų vis ragaujam pas anytą, labai skani. Todėl šiemet, kai iš mamos gavau skanių grybų - voveraičių, pasidariau jos pati.
Mišrainė patinka visiems, kurie jos ragavę..


Reikia:
1 stiklainio (500 g) pomidorų padažo
~1,5 kg jau išvirtų voveraičių
panašiai kiek grybų reikia ir svogūnų, ir morkų - jų nebus perdaug, kad ir kiek naudosit
druskos, juodųjų maltų pipirų pagal skonį
nemažai aliejaus kepimui

Taip pat reikia:
stiklainių + dangtelių

Viskas labai paprasta! svogūnus supjaustyti norimo dydžio kubeliais ar plonais griežinėliais. Į keptuvę pilti aliejaus taip negailint (maždaug, kad užsidengtų aliejumi visas keptuvės plotas) ir suberti svogūnus, kepti kol suminkštės. Kol kepa svogūnai pasiruošti morkas, jas nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Kai iškeps svogūnai, juos sukrėsti į didelį puodą/ troškintuvą. Į keptuvę vėl pilti nemaižai aliejaus ir kepti morkas, irgi kol suminkštės (ir svogūnų ir morkų man gavosi maždaug po vid. dydžio pilną keptuvę, žinoma po kepimo jų šiek tiek sumažėjo). Morkas ir grybus irgi sukrėsti pas svogūnus į puodą, taip pat supilti pomidorų padažą, viską gerai išmaišyti ir troškinti maišant ant nedidelės ugnies ~20-25 minutes. Man prireikė dar aliejaus, tai kelis kart dar įpyliau po šlakelį. Nepamiršti pasūdyti ir pagardinti pipirais, vis ragaujant, reik žinoti, kad pastarųjų berti teks nemažai, nes gaunasi nemažas kiekis mišrainės. Ir vis maišyti maišyti.
Pasiruošti stiklainius ir dangtelius, juos išgarinti ar sterilizuoti verdančiu vandeniu. Krėsti paruoštą mišrainę ir sandariai uždaryti. Laikyti vėsiai.
Tinka valgyti iškart arba kada norisi greitai ir skaniai užkąsti. Skanu su duona tiesiog šaltą mišrainę arba pašildytą. Taip pat patroškinti su bulvėmis ar net sriubai!!!

Man gavosi 3,5 l mišrainės.

SKANAUS!!!

2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

ŽUVIES IR BULVIŲ APKEPAS

Apkepai apkepai apkepai... man jie nesigauna tobuli, bet šis patiko ;)

2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Aguonėlės duona su avižiniais dribsniais

Na ką, giriuosi ir begalo bekrašto džiaugiuosi!!! kad pagaliau pavyko iškepti duoną, kuria esu visiškai patenkinta, nuo skonio iki išvaizdos!!! Nuo šiol ji mūsų pačiausia, labai geras skonis, mikštutė, kvapni balta duona. Didelis džiaugsmas matyti kaip vienos riekelės iki galo nesukramčiusi, o jau daaar, net su įsakmiu tonu, veblendama prašo paduoti kitą... mano degustuotoja... :DDD
Ačiū Aguonėle už šio Tavo šedevro receptą!!! 


2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Paprika marinuota su medumi

Štai - puikioji marinuota paprika. Ji mums labai labai patinka! Receptuką gavau iš mamos, labai išgyrė ir labai rekomendavo, tai ir susigundžiau, o dabar rekomenduoju visiems! Šiaip žinokit žalios šviežios paprikos nė nemėgstu, bet troškiniuose, sriuboje ar net salotose dievinu, o čia dar ir marinuota! Ji puiki, atidarius vieną stiklainiuką paragauti ar verta dėmesio, ir ar verta prisidaryti jos daugiau, o taip, nė nesudvejojom...ir kai tik bus pigesnių paprikų, ir tiesa sakant visai nesvarbu kokios spalvos, darysiu dar bent keleta stiklainiukų, nes žinau, kad susivalgys greit. O prie mėsos tiesiog tobula! Labai skanu!

2011 m. liepos 31 d., sekmadienis

Morkų tortas

Morkų tortas - skamba išties neįprastai tiems, kas morkas įsivaizduoja tik nesaldžiuose patiekaluose, sriubose, mėsos troškiniuose ar salotose...o man morkos iš vaikystės prisiminimų - skanumynas NR.1!!! Visa vaikystė - paauglystė praleista kaime, nedažnai gaudavome parduotuvėje pirktų saldainių ar dar kokių saldėsių, o ledai išvis retas svečias namuose, kadangi kaimo parduotuvėlėje nebūdavo pirkti, į miestą išsiruošdavom gana retai... todėl savaime suprantama, kad morkos sutarkuotos smulkia tarka ar bulvių tarkavimo mašina ir sumaišytos su cukrumi (žinoma jo negailint :)), tapo pačiu skaniausiu vaikystės skanumynu! Pamenu kartą prisiruošiau jų visą 'bliūdą', tokį, patikėkit, nemažą 'bliūdą', ir ką jūs manot, sušveičiau jį visą iki menkiausio trupinėlio :D, o poto pasekmės...kelias dienas vaikščiojau išgrąžinta raudonais plėmais, tais plėmais išbėrė visą kūną ir veidą ... tada ir paaiškėjo, kad esu alergiška didesniam morkų kiekiui...Nuo tada jų valgau saikingai, nors ir labai labai jas mėgstu...
Taigi, o čia jau visas tortas, o ir puikus tortas!!! Beieškodama morkinių pyragų-tortų užtikau jį pas Viktoriją.
Iš šių kiekių tikrai gaunasi labai nemažas, todėl drąsiai galima darytis ir iš puse normos...
Kad būtų greičiau ir visus papločius kepčiau vienu metu, pasirinkau dvi didelias skardas, tas, kurios būna kartu perkant orkaitę. Jos abi man labai tiko, kadangi vienodo dydžio (išmatavimai 43x32 cm). Iškepus du didelius lakštus, kiekvieną perpjovus pusiau gavau 4 vienodo dydžio papločius.

2011 m. liepos 30 d., šeštadienis

Vištos blauzdelės marinuotos aluje

Dar vienas vištienos marinavimo būdas. Daug nepasakysiu, man ji pasirodė niekuo neypatinga, nors skonis tikrai geras, o mėsytė mikštutė...


2011 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Orkaitėje keptas sūris

Už šį receptą labai dėkoju Vilmai!!! Jis nerealiai skanus!!! Nuo stalo dingo taip greit, kad nespėjau susivokti, kaip tai, jau nėr!!!??? Tuo metu pasigailėjau, kad kepiau tik vieną... na nors nesu valgius ir neskanaus kepto sūrio, bet anksčiau tik pirktą pas ūkininkus, bet dabar va, prisiruošiau, išsikepiau ir nenusivyliau, o begalo apsidžiaugiau, kad taip  paprasta :)! 
Puikus, skanus, su gardžia apskrudusia plutele, kokį ir labiausiai mėgstu, o svarbiausia labai mažai pastangų reikalaujantis GĖRIS!!!

Daržovių sriuba su mėsos kukuliukais

Skani ir labai labai skani sriubytė! Nors daržovių sriuba turbūt negali būti neskani :) ši tiesiog išvirta iš parsivežtų iš kaimo savo daržo gėrybių :) Dukrytė valgė nesustodama :DD o pabaigusi nedidelį dubenėlį  šaukė daaaaa... :DDD

Bulviniai piršteliai

Tiesiog skanus patiekalas, nors terlionės nemažai ...

2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Prieskoninių žolelių pasta

PERSPĖJIMAS 2011 08 28

LABAI GAILA, BET ŠIS BŪDAS NEPASITVIRTINO!!! ŽODŽIU, TOKIU BŪDU SURUOŠTAS BAZILIKAS ILGAI NELAIKĖ - VAKAR NORĖJAU DĖTĮ Į SRIUBĄ PASTEBĖJAU UŽSITRAUKUSĮ PELĖSĮ - FU KAIP NEMALONU!!! SAKYTUM, KAD GALĖJAU KĄ PADARYTI NE TAIP? BET JUK AR ĮMANOMA ČIA SUKLYSTI? TURBŪT NELABAI, NEBENT PANAUDOTI NETINKAMĄ ALIEJŲ, BET GALIU PATIKINTI NAUDOJAU TOKĮ, KOKS BUVO NURODYTAS ŽURNALO PASKELBTAME RECEPTE.
TAIGI, NIEKAM NEPATARIU JO GAMINTIS!!!!!

***************************
Man atrodo tai superinis būdas pasiruošti žoleles žiemai ir ne tik!!! Jei užderėjo darže ar ant palangių per daug prieskoninių žolelių ir nespėsite jų sunaudoti šviežių, o džiovinimas toks nemažai laiko, ir vietos reikalaujantis procesas, tai labai paprastas būdas jas išsaugoti. O be to, ''Virtuvė Nuo...Iki...'' žurnale rašo, kad tai ne tik paprastas, greitas būdas, bet taip pasiruošus žoleles, išlieka puikus jų skonis bei aromatas.
Nors šį kart pabandžiau su bazilikais, nes mamos didelės kantrybės dėka jų turiu net kelis vazonus, taip pasiruošti galima ne tik juos, bet ir mėtas, raudonėlius, melisas, petražoles, mairūnus ir daug kitų užderėjusių žolelių!!!  
Taip pat, žurnale rašoma, kad tinka naudoti ir kepiniams, netgi saldiems! bet tuomet vietoj alyvuogių aliejaus reiktų naudoti vynuogių sėklų ar graikinių riešutų aliejų, mat jie yra švelnesnio skonio ir aromato.
Šis mano pasigamintas bazilikų gėris tinka pagardinti sriubas, troškinius, salotas, padažus, mėsos patiekalus ir ką tik širdis geidžia :). Nors ir negaliu tvirtinti, kad tikrai tikrai, nes pasigaminau pirmą kart, žurnale teigiama, kad laikyti galima net iki 9 mėnesių, žinoma šaldytuve!


2011 m. liepos 26 d., antradienis

Aštriai marinuoti agurkėliai

Na ką gi, antrinu Neringai ir Ilonai, jie puikūs! bent man labai patiko. Jei gausiu dar agurkėlių turbūt, kad reiks dar prisiruošti, mat iš šio kiekio gaunasi ne tiek ir daug - lygiai pora litrinių stiklainių. Taigi dalinuosi ir aš šiuo puikiu receptėliu :)


Skaniosios bulvytės

Na toks čia ir receptas :), bet vistiek dalinuosi. Kadangi bulves gaunu iš tėvų, iš jų daržo kaime, iškasant visai šviežutėles ir ne iki galo užaugusias bulves, pasitaiko labai daug mažyčių bulvyčių. Skusti jas labai jau nuobodu ir ilgu, todėl sunaudoti jas puikiai pavyksta štai taip..
Begalo skanu prie šaltibarščių!


Bulvytes labai gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir rankomis gerai ištrinti. Suberti į aliejumi išteptą skardą ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 200 C temperatūros. Kepti 30-35 min.
P.s. norint taip išsikepti didesnes bulves, geriausia jas subadyti šakute, tada įtrinti aliejumi ir druska, o kepimo laikas prailgėja iki 1 valandos.

SKANAUS!!! :)

2011 m. liepos 23 d., šeštadienis

Pikantiška pynė

Pinkantiška pynelė puikiai tinka sumuštiniams!!! Prieskonių skonis nėra intensyvus, todėl skanu valgyti ir skanauti su įvairiausiais priedais, netgi su saldžiais.