Už receptą begalo dėkinga LINAI!!! Superinis! paprasta ne tas žodis, o gaunasi vos ne tikri konservuoti ananasai, turbūt jei nežinotum ką valgai tai tikrai galvotum, kad ananasus. O sirupą sumaišius su vandeniu gaunas puikus, begalo skanus gėrimas, 'ananasų' gėrimas! Pasidariau jų jau antrą kartą. Labai rekomenduoju visiems!!!
Reikia:
5 litrai nuluptų, kubeliais ar riekelėmis supjaustytų cukinijų (vidaus minkštąją dalį išskobti)
500 g cukraus
1 nubrauktas v.š. citrinos rūgšties (arba pagal skonį)
500 ml ananasų sulčių (100% - tokių neradau, naudojau 80 % ir puikiai tiko!)
Taip pat reikia:
stiklainiukų + dangtelių
Supjaustytas cukinijas užpilti cukrumi (maišyti nereikia), pridengti ir palikti 24 val.
Atsiras daug skysčio. Tada berti citrinos rūgštį, supilti ananasų sultis ir išmaišyti. Kaitinti iki užvirimo, karts nuo karto pamaišyti.
Supilstyti į sterilizuotus stiklainius, stipriai užsukti, verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais. Palaukti kol atvės. Laikyti vėsiai. SKANAUS!!!
nuteikia tikrai labai skaniai..;)man patinka ananasų gaivumas..
AtsakytiPanaikintitikiu, kad skonis artimas jiems, nes Redute, ne cukinijas aprašyme pjaustai, o ananasus..:))))
Ooo jėgelė :DDDD tikrai!!! nu tai dar įtikinamiau :DDD Ačiū ODITELE! :)
AtsakytiPanaikintiSakykite prasau, tos 5 cukinijos, tai kiek mazdaug kilogramu ar gramu?? nes visos cukinijoa labai jau ivairuoja. Aciu
AtsakytiPanaikintiTADAI - klaidingai supratote, ne 5 cukinijos, o 5 litrai išskobtų ir supjaustytų, dabar ir recepte dar pakeičiau, nes va kaip galima suprasti :)
AtsakytiPanaikintiSėkmės :)
Skamba labai skaniai. Užsisaugau receptą ateičiai, nes dabar jei pasidaryčiau, vienai reikėtų ir suvalgyti, tai dėl savęs galima ir tiesiog ananasą nusipirkt :)
AtsakytiPanaikintiTai taip galima :), bet šį būdą siūlau, kai turima per daug cukinijų ir nežinai kur jas panaudoti, tai man atrodo puikiausias būdas šis :) žinok aną dien neturėjau nieko skanaus (net ir taip būna :DD), tai atsidariau mažą stiklainiuką ir sušveičiau, niam :)
AtsakytiPanaikintiLaba, o kaitint Iki uzvirimo, tai uzvirt nereik?? Tik gerai pasildyt?? Aciu
AtsakytiPanaikintiLaba laba, na taip, tik pamatysite, kad nori užvirti, tai iškart ir nukelkit puodą nuo ugnies, bet labai nepergyvenkit, nėra taip baisu, jei ir normaliai užvirtų :) pirmą kart kai dariau, tai net pora minučių paviriau, bet to daryti nėra reikalo :)
AtsakytiPanaikintiSėkmės!
labai geras receptas ,as ji dariau praeitais metais .visus ananasus sunaudojau picoms ir misrainems.
AtsakytiPanaikintiIsivaizduoju, kad turetu buti nerealus derinukas " ananasu cukinijos su jusu pomidoru padazu ir vistos krutinele" Mmmmm :)
AtsakytiPanaikintimmmmmmmm,kaip skanei gavosi
AtsakytiPanaikintiO nereikia nuskusti cukinijos?
AtsakytiPanaikintiSveiki, taip reikia :)
Panaikintinebutina deti ananasu sulciu, galima daryti su lietuviska citrina-svarainiais, cukinija taip pat pavirsta ananasu. mano mama seniai taip daro.
AtsakytiPanaikintikas gautusi jei vietoj cukinijos panaudociau moliuga?
AtsakytiPanaikintiSveiki, improvizuokit..
Panaikintieinu meginti
AtsakytiPanaikintiVietoj sulčių, nupirkau ananasų riekeles sirupe. Matomai netiks?
AtsakytiPanaikinti