Laaabai skanūs blynukai, tikrai, kad verta kepti. Man dar pasisekė, nes mano mažoji nevalgo varškės, todėl tai puikus būdas jos įsiūlyti, nes kirto blynukus net ausys linko :D
O morkos čia visai nesijautė, nors aš jų ir pamažinau, originaliame recepte jų buvo trečdaliu daugiau. Kitą kart nemažinsiu. Taigi, rekomenduoju ir Jums :)
Reikia:
~100-150 g smulkiai tarkuotų morkų (tarkuotų smulkesne tarka nei burokine)
2 kiaušinių
1 puodelio miltų (140-150 g)
1/2 a.š. kepimo sodos (nebūtinai)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1/2 a.š. cinamono
~200-250 g varškės
2 v.š. aliejaus
~2 v.š. cukraus arba pagal skonį (galima keisti medumi)
1/2 puodelio pieno
Aliejaus kepimui
~100-150 g smulkiai tarkuotų morkų (tarkuotų smulkesne tarka nei burokine)
2 kiaušinių
1 puodelio miltų (140-150 g)
1/2 a.š. kepimo sodos (nebūtinai)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1/2 a.š. cinamono
~200-250 g varškės
2 v.š. aliejaus
~2 v.š. cukraus arba pagal skonį (galima keisti medumi)
1/2 puodelio pieno
Aliejaus kepimui
Šį kart naudojau 100 g morkų, bet norėjosi daugiau, kadangi jos visai nesijautė..Taigi, tarkuotas morkas užpilti ~3 v.š. vandens, dėti į mikrobangų krosnelę ir pakaitinti ~2-3 minutes arba pakaitinti keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. Palikti pravėsti.
Į didesnį dubenį suberti miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską permaišyti.
Į kitą dubenį krėsti per sietelį pertrintą varškę, mušti kiaušinius, berti cukrų, pilti pieną ir aliejų, gerai išmaišyti. Tada sukrėsti morkas, išmaišyti. Galiausiai suberti miltų mišinį ir dar kart viską gerai išmaišyti (jei manote, kad miltų mažoka, drąsiai galima pridėti dar apie pora šaukštų, na, bet man neprireikė).
Į keptuvę pilti ~2 v.š. aliejaus, įkaitinti ir ant nedidelės kaitros kepti nedidelius blynukus (po 1 nekaupiną v.š.). Vartyti atsargiai, nes begalo minkštučiai (man apversti geriausiai pavyksta su dvejomis šakutėmis). SKANAUS!
Būtinai bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiJau pasigedau Tavo receptų :)
VILMUTE :) bandyk, turėtų patikti :)
AtsakytiPanaikintiJau ir aš pasiilgau gaminimo, artimiausiu metu žadu tik tuo ir užsiimti :)))
mmmm...skanu.... Ir siaip faina pamatyti nauja irasa:-)) Pasiilgau:-))
AtsakytiPanaikintiLinute, kaip malonu Tave matyti, ačiū Tau :** Ir taip, šiek tiek apleidau tinklaraštį, nors noras jį rašyti niekur nedingęs :), viliuos pasitaisyti ;)
AtsakytiPanaikintiMmm... Tikrai skaniai atrodo, užsinorėjau blynų :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo nuodėmingai skaniai, taip labai, kad tikrai negalima tokių nuotraukų pamatyti beveik vidurnaktį :)
AtsakytiPanaikintiIr aš taip pat pasiilgau dažnesnių tavo įrašų, labai! :)
Ačiū VIKTORIJA :)
AtsakytiPanaikintiASTULE, mielas žmogeliuk, ačiū Tau :*
PAtinka man visokie blynai, tik gaila, kad Danijoje ner varskes ..;///// skaudina sirdi sis faktas kas kart :D
AtsakytiPanaikintiMARTYNA, aha tikrai, man irgi nesuprantama rodos, buvo laikotarpis kai gyvenome Norvegijoje, tai irgi kažkoks košmaras, nei surelių, nei varškės, o aš šiuos produktus taaaip mėgstu. Tada neturėjau šiokios tokios patirties, mat kefyro tai buvo, o iš jo galima pasigaminti nuostabaus skonio varškytę, ir su minimum pastangų, beje ir nebūtinai iš šaltibarsčių kefyro, puikiai pavyksta ir iš 1,5 % riebumo..Gal ir Tau pavyktų, bent retsykiai pasilepinti :) (kalbu apie http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/2011/09/rikota-varske-ricotta.html)
AtsakytiPanaikinti