Štai - puikioji marinuota paprika. Ji mums labai labai patinka! Receptuką gavau iš mamos, labai išgyrė ir labai rekomendavo, tai ir susigundžiau, o dabar rekomenduoju visiems! Šiaip žinokit žalios šviežios paprikos nė nemėgstu, bet troškiniuose, sriuboje ar net salotose dievinu, o čia dar ir marinuota! Ji puiki, atidarius vieną stiklainiuką paragauti ar verta dėmesio, ir ar verta prisidaryti jos daugiau, o taip, nė nesudvejojom...ir kai tik bus pigesnių paprikų, ir tiesa sakant visai nesvarbu kokios spalvos, darysiu dar bent keleta stiklainiukų, nes žinau, kad susivalgys greit. O prie mėsos tiesiog tobula! Labai skanu!
Reikia:
~1,9 -2 kg paprikų
6 nuvalytų česnako skiltelių
pipirų grūdeliais
3 a.š. medaus (tinka ir dirbtinis)
Marinatui reikia:
0,5 l vandens
0,5 v.š. druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
Taip pat reiks 3 užsukamų sterilizuotų stiklainiukų (0,5 l talpos) ir tiek pat sterilizuotų dangtelių
Paprikas gerai nuplauti ir perpjovus pusiau pašalinti sėklytes. Supjaustyti juostelėmis arba kaip pageidaujat. Į didelį puodą pilti vandens (nemažai, kad sudėjus paprikas, jas apsemtų). Užvirti ir tada sudėti supjaustytas paprikas. Užvirus pavirti 5 min. Vandenį nupilti, o paprikas sudėti į stiklainiukus, jei norite trispalve. Taip pat suberti į kiekvieną stiklainiuką po keleta pipirų grūdelių (dėjau maždaug po 7 vnt.), po pora česnakų skiltelių, ir po 1 a.š. medaus.
Toliau į švarų puodą sudėti marinatui skirtus ingridientus ir užvirti. Pilti verdantį marinatą ant paprikų į stiklainius (pilnut pilnutėlius) ir užsukti dangteliais. Apkloti rankšluostėliu ir palikti atvėsti. Vėliau laikyti vėsiai.
Kaip fainiai sugalvojai serveteles panaudoti!!!
AtsakytiPanaikintiSkamba zuper skaniai, tik kad valganti aš viena būčiau tokį gėrį, tai nė neverta vargti tada :)
AtsakytiPanaikintiLINA - dėkui :) ai, kad mėtosi, tai bent taip pasitarnaus :D
AtsakytiPanaikintiVILMA - super skanu ir yra, tikrai gaila, kad Taviškiai nemėgsta, kad jie žinotų koks čia gėėėris :)))
Na, labai skaniai atrodo :) o įdomu, ar marinatui galima būtų naudoti vyno actą?
AtsakytiPanaikintiANONIMIŠKE - manau, kad galima, nors nebandžiau, bet tada turbūt reiktų jo didesnį kiekį pilti, nes jis 6% berods, o spirito actas 9 %
AtsakytiPanaikintiP.s. dėkui :)
O kaip atrodo 0.5 v.s druskos? :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, puse valgomojo šaukšto druskos (1/2) ;)
PanaikintiO kaip sterilizuojate stiklainius,orkaitėje ?
AtsakytiPanaikintias stiklainius sterelizuoju puslitrinukus mikro bangu krosneleje,idedu trim min.aisku visu pirma juos svariai nuplovusi,
AtsakytiPanaikintiSkaniai atrodo paprikos ir tikrai išvaizdžiai... Vertas mano laiko tikrai bus. :)
AtsakytiPanaikinti