Kai namie nėra nieko skanaus dažniausiai iškepu sausainių. Šį sykį pasirinkau šiuos, juos galima daryti ir ant pagaliuko, nes pakankamai tvirti gaunasi, gražiai patraukliai atrodo, o ir skonis nenuvilia:). Tiesa sakant paragauti gavau gal pora sausainėlių, nes šeimyna greit patvarkė:), bet jokiais būdais neteigiu, kad patiktų visiems be išimties. Siūlau pasigaminti ir paragauti:)
Taigi vanilinei tešlai reikia:
50 g kambario temperatūros sviesto
50 g cukraus
pusę kiaušinio trynio
90 g persijotų miltų
keli lašeliai vanilės ekstrakto
Kakavinei tešlai reikia:
50 g kambario temperatūros sviesto
50 g cukraus
pusę kiaušinio trynio
1 v.š. kakavos miltelių (dėjau nesaldžios)
85 g persijotų miltų
2 v.š pieno tešlai aptepti
Abiems tešloms sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušinio tryniu iki vientisos masės. Tada masę padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įpilti vanilės ekstrakto, įberti 90 g miltų ir užminkyti kietą tešlą. Į kitą tešlos dalį suberti kakavą, 85 g miltų ir taip pat užminkyti kietą tešlą.
Abi tešlas dėti į šaldytuvą 30 minučių. Išėmus iškočioti, padaryti vienodo dydžio stačiakampius. Vanilinę tešlą patepti pienu, užkloti kakavine tešla, šiek tiek suspausti . Susukti kaip vyniotinį ir dar 30 minučių palaikyti šaldytuve.
Išėmus iš šaldytuvo supjaustyti storesnėmis riekelėmis, jei dėsite pagaliuką, jį per vidurį įsmeigti, sudėti sausainius į skardą išklotą kepimo popieriumi ir šauti į įkaitintą iki 180 C temperatūros orkaitę. Kepti 15 minučių kol gražiai parus. Ištraukus iš orkaitės leisti atvėsti skardoje ir tik tada išimti.
&&&&&&
Šaltinis knyga ''Dovanos iš virtuvės''
Skanaus:)
Atrodo toks paprastas receptas, o rezultatas gražus
AtsakytiPanaikintiDėkui Dalia, aha tikrai ganėtinai paprasta, gaminau juos kažką kitą darydama ir vis pribėgdama, O vaikams dar ir ant pagaliukų būtų įdomiau:)
AtsakytiPanaikintipaskutinė nuotrauka labai žavinga :))
AtsakytiPanaikintiO tavo sausainukams pagaliukai tikrai tiktų, primintų saldainius-čiulpinukus.
AtsakytiPanaikintiEgle, man labai patinka idėja dovanoti draugams artimiesiems įvairius maisto šedevriukus, o jei dar ir vyniojimo pakavimo popierius būtų pačios padarytas, kaip antai paskutinės nuotraukos ornamentas, jaučiu būtų fainiai:)
AtsakytiPanaikinti:D jau visai svaigti pradėjau :DDD
Rennie, aha tikrai juos primintų:DD beje knygoje jie ir yra ant pagaliukų :)
AtsakytiPanaikintiAš ir tą knygą turiu! bet vis neprisiruošiu ką nors išsikepti (: na bet tokios viliojančios tavo nuotraukos, kad ko gero trauksiu lauk knygą ir ieškosiu ten kokio receptuko :)
AtsakytiPanaikintiAčiū Aguonėle:) Man ta knyga visai patinka:) gan įdomių receptėlių ir netgi idėjų galima surasti:)
AtsakytiPanaikintiTrauk, rasi ką nors tikrai:)
As gal pasirodisiu ir visiska kvaisa taciau visgi paklausiu, kaip suprast persijoti miltai? Ar juos reik dar kazkaip sijot? Ar cia paprasti parduotuveje pirkti miltai taip vadinasi?
AtsakytiPanaikintiPersijoti mltai tai tie patys parduotuviniai miltai tik prieš gaminant patiekalą reikia juos persijoti per smulkų sietelį, kad nepatektų į patiekaliuką visokių nešvarumų ir sukietėjusių gabaliukų :) bet prisipažinsiu, nevisada ir aš persijoju :) LT miltai pakankamai švarūs :)
AtsakytiPanaikintiKlauskit, visad atsakysiu, nes suprantu, kad būna neaiškumų, man lygiai taip kažkada buvo ;)
O kiek sausainiukų maždaug išeina iš tokio kiekio tešlos? :)
AtsakytiPanaikintiTikrai nepasakysiu kiek tiksliai, bet apytiksliai berods 15-20 vnt (~5 cm skersmens) :)
AtsakytiPanaikintiKepiau siandien siuos sausainiukus, bet labai gavosi trapi byranti tesla, bet ziuriu, kad neidejau vieno ingrediento - cukraus :) tai gal del to taip gavosi. ir patys sausainiukai labai labai trapus :)skubedama nusirasiau recepta, ir galvoju, kazin kodel jie be cukraus, tai siek tiek iberiau i balta tesla, o i kakavine ne. gal galite pasakyti, ar tas trapumas, teslos byrejimas del to, kad neidejau cukraus, o gal daugiau reikejo miltu deti? vieno blyno nepavyko iskocioti, dariau keleta mazu blyneliu, ir sukau keleta mazu voeleliu :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, kaip gaila, kad nesigavo kaip norėjosi :( maniau šie sausainėliai tikrai niekam nekels problemų... bet va.. nenusiminkit labai:) Kaži ar cukrus kaltas, o, galbūt, nepalaikėt tešlos šaldytuve? ar nuo sviesto ji tokia pernelyg trapi gavosi, šiaip tešla ir turi būti trapi, bet ne tokia, kaip aprašėt..
AtsakytiPanaikintiNa šiaip ar taip neliūdėkit, man irgi toli gražu nevisad gaunas kaip noriu :D linkiu Jums sėkmės :))
Aciu uz atsakyma. Na tikrai nenuleisiu ranku ir butinai dar karta kepsiu, bandysiu kol pavyks :) Laikiau tesla saldymo kameroje. Ar yra nuo to, koks skirtumas, kur laikyti - saldytuve ar kameroje?
AtsakytiPanaikintiAusra
Nėra skirtumo kur laikyti tešlą, žinoma šaldymo kameroje laikyti reikia trumpiau, nei šaldytuve :), todėl gal patogiau, bet ir ten ir ten gaunam norimą rezultatą, kadangi tešla yra sviestinė (trapi), prieš formuojant ją reikia palaikyti šaltai, ji sutvirtėja, tampa ne tokia minkšta ir poto lengviau ją formuoti, šiuo atveju iškočioti į blyną :)
AtsakytiPanaikintiSėkmės dar kart, tikiuos sekantis kartas bus puikaus rezultato :)) ;)
Kažką panašaus kepdavau vaikystėje. Ar ilgai jie stovi ir būna skanūs? Mat noriu kalėdoms dovanoms iškepti. Ar gali jie stovi kokias tris keturias dienas iškepti?
AtsakytiPanaikintiIVETA, žinok nė nežinau kiek jie gali stovėti, bet kelias dienas manau tikrai išlieka skanūs :)
AtsakytiPanaikintiSkanių, kūrybingų dovanų ;)
Sveiki, man irgi nesigavo tešla:( Trupa kaip drėgnas smėlis. Kolkas vargais sulipdžiau trupinius atgal ir įdėjau į šaldytuvą. Vietoj cukraus pudros dėjau cukrų. Gal galite ką patarti?
AtsakytiPanaikintiBeje labai gražios nuotraukos :)
Sveiki, bandyčiau įmušti kiaušinį, kad surištų tešlą ir pridėti šiek tiek miltų jei reikia..O Jums manau trupa dėl cukraus, kadangi jis nespėjo ištirpti ir turbūt liko grūdeliais? arne? o jei truktų saldumo, būtinai cukraus pudrą dėkit.. Niu bandykit gelbėti tešlą, jei dar ką galiu padėti rašykit :) ir didžiausios sėkmės!
PanaikintiP.s. Ačiū :)
Ačiū, visai neblogai gavosi :)
PanaikintiDžiaugiuos MARIAU :)
PanaikintiIr aš jų jau pasiilgau, reik kada ir man išsikepti vėl :)
Man irgi tesla siek tiek 'pabiro' kai pradejau kocioti is saldytuvo isemus,bet vel is naujo suminkiau i kamuoliuka viska surinkus ir labai labai atsargiai ir svelniai iskociojau :) tiesiog viska suspaudziau labiau, tad neissigaskit jei tik pradejus kocioti tesla sutrupes - suspauskit :)
AtsakytiPanaikintiNegalejau nepabandyti kai tokios nuotraukos... super! Beje, ta knygute 'Dovanos is virtuves' irgi varciau. Tikrai verta demesio! Ir manau puiki dovana bet kuriai isradingai merginai/moteriai, tikrai apsidziaugciau tokia gavus :)
Reda, aciu uz ikvepima! :)
VITA, malonu labai ir dėkoju už pasidalintą patirtį :)
PanaikintiAr galima tesla laikyti para laiko saldytuve?
AtsakytiPanaikintiSveiki, taip žinoma.
PanaikintiPataisykite recepta prasau. Nes jame nuodytas cukrus, o ne cukraus pudra. Dbr ir as turiu ta tesla, it slapias smelis... :-/
AtsakytiPanaikintiSveiki, na kad žinokit receptas neblogas, pasikonsultavau dar su maisto technologe ir tik patvirtino, kad viskas su receptu gerai ;)Ji taip pat pabrėžė, kad cukraus pudra net nėra tinkama sausaininiai tešlai, smulkus cukrus taip, bet ne pudra! Gal būt Jūs blogai išsukėt cukrų su sviestu, o gal jūsų naudojamas kiaušinis buvo per mažas, gal gi ir tas pats cukrus pas Jus buvo labai stambus...
PanaikintiSėkmės ;)
Man tešla irgi trapi gavosi . :(( Dabar kepsiu , tai tikiuosi , kad iškeps gerai ir bus skanūs . :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, rūpi kaip Jums pasisekė? Ar nenusivylėte? :)
PanaikintiNusivyliau ta knyga, nes daug receptų iš piršto laužtų ir niekaip nepavykstančių net tiksliai laikantis recepto. Tik idėjos neblogos ir pateikta patraukliai.
AtsakytiPanaikintiSveiki. Ir man tešla gavosi nekokia, niekaip nėjo man jos iškočioti nes labai trupėjo... Ir jau trečią kartą kepiau šituos sausainius, ir trečią kartą tokia pati tešla... bet jau galima sakyti žinau kaip juos sulipdyti kad gautusi gražus. Nesvarbu kaip sunku man juos kočioti ir sulipdyti, rezultatas vistiek labai geras, skanus sausainiai labai!!! Primena vaikystę. Tikrai kepsiu dar ne kartą :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, džiaugiuos, kad bent jau rezultatas džiugina, o aš pasitarsiu su technologe dėl tešlos, gal ji ką patars ;)
Panaikinti