Pačių skaniausių, gražiausių, dailiausių, įvairiausių duonyčių randu pas Aguonėlę, ir pirmą duoną savo gyvenime kepiau pagal jos publikuotą receptuką:). O šią duonelę, sakyčiau labiau pyragą, kepu ganėtinai dažnai, nes paprasta, tikrai primena močiutės keptą pyragą, skanu, ir su uogiene ir su mėsyte:).
Tešlai reikia:
18 g šviežiu mielių
300 g miltų
125 ml pieno
50 g sviesto
45 g cukraus + 1 a.š.
1 kiaušinio
300 g miltų
125 ml pieno
50 g sviesto
45 g cukraus + 1 a.š.
1 kiaušinio
Aptepimui reikia:
kiaušinio trynio ir lašelio pieno
Į dubenį suberti miltus, sudėti mieles ir pirštais įtrinti į miltus. Užbarstyti a.š. cukraus ir keliais lašais pašildyto pieno, palikti pastovėti, kol pasiruošime skystą masę.
Likusį pieną, sviestą ir cukrų pašildyti kol sviestas ištirps. Žiūrėti, kad skystis nebūtų perkarštas ( apie 38°, kad įkišus pirštą jį palaikyti būtų galima), tada plakant šluotele įmušti kiaušinį. Šią masę įpilti į miltus ir užminkyti elastingą tešlą. Užtruks apie 10 min, tešla bus lipni, bet daugiau miltų pilti tikrai nereikia, nes kuo ilgiau minkai, tuo tešla darosi nelimpanti prie rankų, o dubuo galiausiai pasidaro švarus:). Uždengti kokiu rankšluostėliu ir palikti kad pakiltų - apie 1 val. Kai tešla pakyla padalinti ją į 3 lygias dalis, jas išsivolioti voleliais ir supinti. Dėti į norimą formą ir vėl pakildinti uždengus apie 30 min.
Likusį pieną, sviestą ir cukrų pašildyti kol sviestas ištirps. Žiūrėti, kad skystis nebūtų perkarštas ( apie 38°, kad įkišus pirštą jį palaikyti būtų galima), tada plakant šluotele įmušti kiaušinį. Šią masę įpilti į miltus ir užminkyti elastingą tešlą. Užtruks apie 10 min, tešla bus lipni, bet daugiau miltų pilti tikrai nereikia, nes kuo ilgiau minkai, tuo tešla darosi nelimpanti prie rankų, o dubuo galiausiai pasidaro švarus:). Uždengti kokiu rankšluostėliu ir palikti kad pakiltų - apie 1 val. Kai tešla pakyla padalinti ją į 3 lygias dalis, jas išsivolioti voleliais ir supinti. Dėti į norimą formą ir vėl pakildinti uždengus apie 30 min.
Pakilusią pynę atsargiai aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, dėti į įkaitintą 160°C orkaitę 35-40 min. (kol gražiai susidarys ruda plutelė, man užtrunka apie 50 min.).
Šaltinis Aguonėlė
Skanaus!
Net išrausti galima tiek komplimentų gavus ♥ Ačiū!
AtsakytiPanaikintiO dabar sugryžtu prie pynių !!!!!!!!!!! Jos puikiai pavykę! Būtent šios iki dabar dar skonį atsimenu, nes man ji ideali kažkokia atrodo...
:) Ačiū ačiū ačiū, džiaugiuosi, vertinu Tavo nuomonę! Man pynutė super:) ir tie kas jos paragauja, nelieka abejingi:)
AtsakytiPanaikintiLabai gražios foto :) Ryt bandysim su vyru kepti :))
AtsakytiPanaikintiAčiū ir sėkmės, Tina :)
Panaikinti