Na ką aš galiu pasakyti apie šias spurgas... žinoma, kad jos skanios, tiesa, mano, turbūt didesnės, simpatijos keliauja mamos spurgoms, bet tik todėl, kad jų sudėtyje yra daugiau varškės ir mažiau miltų...jos man visad nr.1, senas geras laiko patikrintas receptas, o šios tiesiog modernesnės, jei taip galima pasakyti, mažiau varškės atstoja įdaras, ir tai įdomu, kadangi įdaras gali būti įvairus. Šį kartą išbandžiau pagal pateiktą receptą su obuoliais (taip pat į kelias įdėjau po pieniško šokolado gabaliuką, irgi liuks), o Jūsų fantazija gali aprėpti nuo įvairių vaisių, džiovintų ar konservuotų iki šokolado įdaro ar net rududu, karamelės įdarų...O aš, kitą kartą, bandysiu su varškės ir kondensuoto pieno įdaru... ;)
Tešlai reikia:
300 g miltų
3 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
70 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio druskos
180 g varškės
1 apelsino nutarkuotos žievelės
100 ml pieno
100 ml augalinio aliejaus (naudojau alyvuogių)
Įdarui reikia:
2 minkštesnių obuolių
Aliejaus kepimui
Cukraus pudros (nebūtinai)
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų (ir vanilinį). Kitame - varškę, pieną, aliejų ir nutarkuotą apelsino žievelę. Tada sumaišyti viską tarpusavyje ir užminkyti tešlą (ilgai minkyti nereikia).
Obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklytes ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Iš tešlos iškočioti ~1/2 cm storio blyną, nedidelia apvalia formele išspausti apskritimus (aš tai dariau su taure). Į kiekvieno vidų dėti po vieną gabalėlį obuolio, gražiai užspausti kraštus suformuojant kamuoliuko formos spurgytes.
Įkaitinti aliejų (ar įkaitęs tikrinti įmetus mažą gabaliuką tešlos, turi pradėti stipriai burbuliuoti ir iškilti į aliejaus paviršių). Kai jau įsitikinta, kad aliejus įkaitęs, sumažinti kaitrą iki mažiausios, atsargiai sudėti kelias paruoštas spurgytes (mano puodas labai nedidelis, todėl aš dėjau po 5 vienetus). Jei prilimpa prie puodo dugno, po kelių sekundžių medine ar metaline mentele pajudinti vos vos ir jie tuoj pat iškils paviršiun. Stebėti. Jei reikia padėti spurgytėms apsiversti. Virti kol gražiai apskrunda ir paruduoja.
Išimtas sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluostėlio, kad sugertų aliejaus perteklių. Pabarstyti cukraus pudra. SKANAUS!!!
Obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklytes ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Iš tešlos iškočioti ~1/2 cm storio blyną, nedidelia apvalia formele išspausti apskritimus (aš tai dariau su taure). Į kiekvieno vidų dėti po vieną gabalėlį obuolio, gražiai užspausti kraštus suformuojant kamuoliuko formos spurgytes.
Įkaitinti aliejų (ar įkaitęs tikrinti įmetus mažą gabaliuką tešlos, turi pradėti stipriai burbuliuoti ir iškilti į aliejaus paviršių). Kai jau įsitikinta, kad aliejus įkaitęs, sumažinti kaitrą iki mažiausios, atsargiai sudėti kelias paruoštas spurgytes (mano puodas labai nedidelis, todėl aš dėjau po 5 vienetus). Jei prilimpa prie puodo dugno, po kelių sekundžių medine ar metaline mentele pajudinti vos vos ir jie tuoj pat iškils paviršiun. Stebėti. Jei reikia padėti spurgytėms apsiversti. Virti kol gražiai apskrunda ir paruduoja.
Išimtas sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluostėlio, kad sugertų aliejaus perteklių. Pabarstyti cukraus pudra. SKANAUS!!!
Šaltinis Every Cake You Bake
Gražuma!
AtsakytiPanaikintiAčiū! :)
Panaikintimmm gardžiai atrodo ;)
AtsakytiPanaikintiNiu dėkui ;)
PanaikintiBet kaip skaniai ir idealiai atrodo!!!!!!!!!!!!! Nu pasaka ♥ Gėriuos gėriuos ir nežinau ką daryti, kaip aš jų NOOOOOOOOOOORIU :o
AtsakytiPanaikintiAGUONĖLE, ačiū! Vaišinu visa krūva, bet tik virtualiom :) :* o, kad pajustum skonį teks rankoves pasiraitoti :D
PanaikintiNuostabiai vaizdiškai perteikta! Vilioja!
AtsakytiPanaikintiAčiū ASTA, malonu :)
PanaikintiReda, kaip puikiai viskas atrodo :)
AtsakytiPanaikintiAčiukas KRISTUT :)
Panaikinti