Nerealus marinatas - padažas Rennie!!! Ačiū!!! Visi išgyrė su juo pagamintą mėsytę ir stebėjosi - čia rabarbarai??? :DDD Taaaaip sakau - rabarbarai...:) Taigi, greitu laiku važiuosiu į kaimą ir prisigaminsiu jo kuo daugiau, juk gali stovėti bent kelis mėnesius...todėl tikrai verta, rekomenduoju :)
Marinatui reikia:
250 g nuluptų ir kubeliais supjaustytų rabarbarų
1 kubeliais supjaustytas mėlynasis svogūnas
0,5 stiklinės rudojo cukraus
50 ml medaus
50 ml acto (naudojau balto vyno actą)
0,5 a.š. malto cinamono
2 mažyčiai džiovinti čili pipiriukai arba 0,5 a.š. maltų
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. džiovinto čiobrelio
2 cm smulkiai supjaustytos ar sutarkuotos imbiero šaknies (org. recepte rekomenduojama net 5 cm gabaliukas, bet man pasirodė, kad tada bus gerokai per aštru, todėl rekomenduoju dėti mažiau)
Į puodą sudėti visus ingridientus, užvirus virti ~30-35 min., kol padažas taps vientisas ir tirštas. Atvėsinti.
Troškinukui paruošti reikia:
800 g kubeliais supjaustytos kiaulienos sprandinės
2-3 v.š. rabarbarų marinato
druskos
juodųjų pipirų
~1 stiklinė vandens
1 juostelėmis pjaustyta geltonoji paprika
1 juostelėmis pjaustytą raudonoji paprika
1 a.š. maltų džiovintų grybų (nebūtinai)
Aliejaus kepimui
Į dubenį sudėti mėsytę, marinatą, 1 a.š. druską, 1/3 a.š. pipirų ir rankomis gerai viską išmaišyti. Palikti bent 30 min. pasimarinuoti.
Kitame dubenėlyje sudėti paprikas ir pabarstyti žiupsneliu druskos.
Į didelę keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, sudėti mėsytę ir šiek tiek apkepti, įpilti 0,5 stiklinės vandens ir troškinti ~10 min. Tuo tarpu kitoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepti paprikas, kol jos šiek tiek suminkštės. Tada jas sudėti pas mėsytę, užpilti likusiu vandeniu ir uždengus dar patroškinti, kol mėsytė ir paprikos bus minkštutės. Pabaigoje pagardinti maltais džiovintais grybais, paragauti ir jei reikia dar padruskinti.
Skonis gaunasi toks saldžiarūgštis, su juntama aštrumo gaidele...Valgėme su orkaitėje keptomis šviežiomis bulvėmis. Buvo labaaai skanu :)
Išradingai čia tu su tuo kiaulienos troškiniu, labai skaniai atrodo. Džiaugiuosi, kad patiko, man šis BBQ padažas irgi buvo skanus atradimas.
AtsakytiPanaikintiKokie žavūs pasikeitimai!
AtsakytiPanaikintiO ir receptas taip vilioja, juolab dabar, kai pietų metas :)
Rennie, žinok man jis nerealus, labai labai patiko, ačiū dar kart :) jis tiks prie visokios mėsytės, niaam :) šis troškinukas buvo nepkartojamas :DDD
AtsakytiPanaikintiIndre dėėėkui :)
AtsakytiPanaikinti