Taigi, ėmiau laikinai atidėtas dvi raugo dalis (žiūrėti čia ). Į vieną dalį subėriau ~300 g ruginių miltų ir užminkiau tešlą (turi gautis tokia limpanti prie rankų, kietoka, formuojama tešla). O į kitą raugo dalį subėriau 200 g kvietinių ir 150 g ruginių miltų ir taip pat užminkiau tešlą. Abi tešlas padėjau pakilti kambario temperatūroje 6 valandoms.
Pirmiausia ėmiau 100 % ruginę tešlą, ją iškočiojau į stačiakampį, tada taip pat iškočiojau ir pusiau ruginę - kvietinę tešlą. Ruginės tešlos paviršių šiek tiek patepiau pienu ir ant jos uždėjau pusiau ruginę-kvietinę tešlą. Susukau į vyniotinį ir siūle į apačią įdėjau į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ( vėl gi ėmiau kekso formą). Uždengiau ir leidau ~30 min. pastovėti kambario temperatūroje.
Duonos paviršių įpjoviau keliose vietose ir šoviau į orkaitę (įkaitinti nereikia). Nustačiau 200 C temperatūrą ir kepiau ~ 35 min., tada temperatūrą pamažinau iki 150-160 ir kepiau dar apie 60-70 min.
&&&&&&
Šią duonelę rekomenduoju, tikrai gaunasi ir graži ir skani :)
Labai graži duonelė.
AtsakytiPanaikintiDėkoju Rennie:)
AtsakytiPanaikintinieko sau! Gerbiu už fantaziją! Aš nebūčiau sugalvojus gyvenime :) labai gražu. Smagu tokią duoną valgyti :) man taip neišeitų, nes mano duonos tela gaunasi skysta - šaukšu kabinama
AtsakytiPanaikintiAčiū Vilma už įvertinimą:)
AtsakytiPanaikintiaš tai būtent šios duonos tešlą koreaguoju pagal save, kad būtų formuojama, duonkepės neturiu, o gražios duonelės noriu:)
Reda 10 balų! nesam mėgėjai vien tik duonų su raugu, nu bet net nagus rodos niežti kaip noris šią išbandyti :))
AtsakytiPanaikintiAčiū ačiū ačiū Aguonėle:)
AtsakytiPanaikintiŠią tikrai rekomenduočiau, ji tokio sodraus skonio.