Mums reikia:
8 vištos blauzdelių
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
šviežių ar džiovintų žalumynų (baziliko, krapų, čiobrelių, lauro lapelių)
2 vidutinių svogūnų
1 česnako galvutės
1 saliero stiebo
pipirų
alyvuogių aliejaus
šviežių ar džiovintų žalumynų (baziliko, krapų, čiobrelių, lauro lapelių)
2 vidutinių svogūnų
1 česnako galvutės
1 saliero stiebo
1 poro
2 morkų
1 citrinos
1 citrinos
Vištos blauzdeles įtrinti druska, maltais pipirais, žalumynais ir aliejumi. Išspausti pusės citrinos sultis ir užpilti ant vištienos, padėti, kad pasimarinuotų apie 30 minučių. Svogūnus supjaustyti žiedais, česnakus išskirstyti skiltelėmis, salierus supjaustyti gabalėliais, porą - riekelėmis, morkas - plonomis riekelėmis, likusią citriną - gabalėliais. Kepimo indą iškloti dvigubai ilgesniu folijos lakštu (kad būtų kaip uždengti). Sudėti pirmiausia svogūnus, tada morkas, porą, salierus ir česnakus. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Ant viršaus dėti blauzdeles, užpilti inde likusiu aliejaus/citrinų marinatu. Į tarpus sudėti supjaustytą citriną ir uždengti folija. Įkaitinti orkaitę iki 250 laipsnių, dedant kepti temperatūrą sumažinti iki 200 C. Maždaug valandą kepti uždengus folija, o likusį laiką foliją nuimti, kad apskrustų odelės.
P.s. Baigiant kepti uždėjau šaldytuve užsilikusią kubeliais supjaustytą ir padruskintą baklažano puselę, tik todėl, kad norėjau ją sunaudoti, bet nerekomenduoju.
Šaltinis Gėrimų ir patiekalų magijaSkanaus:)
Malonu, kad patiko :) man tos keptos daržovės mm pasaka, vienas mėgstamiausių ir lengviausiai paruošiamų pietų patiekalų
AtsakytiPanaikintimmm man irgi labai patinka taip paruošta vištytė:)
AtsakytiPanaikinti