tag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post4846785527116563930..comments2024-03-22T00:31:14.535-07:00Comments on Laisvalaikis virtuvėje: Ruginė duonaRedahttp://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-67018554273274377412014-04-05T09:23:20.807-07:002014-04-05T09:23:20.807-07:00Šiandien kepiau su šviesios duonelės raugu pusiau ...Šiandien kepiau su šviesios duonelės raugu pusiau ruginę, visai kitas skonis kaip plikytos šviesios ir rauginti reikėjo ilgiau negu paprastai ne 3 val,- o tikriausiai kokias 6-8 val kaip čia rekomenduoja, nepakilo tiek kiek šviesi spėja pakilti.Šviesią iškepu kokybiškai ir labai skani.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-87469517558549796072012-06-19T05:34:32.579-07:002012-06-19T05:34:32.579-07:00galima ir namie pasidaryti ruginio raugo reikia im...galima ir namie pasidaryti ruginio raugo reikia imti 200g ruginiu miltu ir 200 ml silto vandens viska sumaisyti uzdengti ir laikyti sitai 3 paras kol isrugstaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-30279030137851128062011-06-01T06:09:45.041-07:002011-06-01T06:09:45.041-07:00Na va šaunuolė!!! džiaugiuosi begalo, kad kepate s...Na va šaunuolė!!! džiaugiuosi begalo, kad kepate savą naminę duonelę, labai malonu skaityti:) Esu laiminga, kad Jums taip šauniai pavyko:) aš irgi dar mokausi, mokausi ir galo nesimato :D, ir žinokit kaskart atrodo vis geriau gaunasi, o tai veda į priekį ir atsiranda dar didėlesnis noras šia tema gilinti žinias ir kepti naminę duoną, norisi džiuginti artimuosius, o tuo pačiu pateikti naujų skanių receptų idėjų Jums:)<br />Salyklas, žinoma, labai gerai, tik va neprisiruošiu jo nusipirkti ir aš, o jis duotų duonelei tamsią spalvą ir geresnį aromatą, bet kuriuo atveju labai reikalingas dalykas, todėl super gerai, kad jį naudojate:)<br />Sėkmės ;)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-49837274029934680432011-06-01T01:10:02.290-07:002011-06-01T01:10:02.290-07:00Dabar išmokau vienu šūviu nušauti du zuikius, iš ...Dabar išmokau vienu šūviu nušauti du zuikius, iš to paties raugo kepu ir baltą ir juodą, nes man patinka ir juoda ir balta duona, o vyras su dukra valgo tik baltą, tai juodą duonelę dedu į šaltą orkaitę, po to kai įkaista dedu baltą ir abi iškepa kartu, tik baltos kepu du kapliukus, o juodos vieną, ir dar į juodą dedu salyklo ir kalendros, reziume - duonelė - pasaka.<br />Ačiū ,Reda!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-22877691394987402602011-05-20T00:25:06.753-07:002011-05-20T00:25:06.753-07:00Jeigu turite kvietinį raugą, tai puiku, nes aš vis...Jeigu turite kvietinį raugą, tai puiku, nes aš visad duoną kepu iš kvietinio raugo, ta prasme, kad kai viso pradžioje raugą kartą pamaitinu (aprašyta pačioje pradžioje) ir padedu dviems paroms rūgti, tai ten ir dedu tik kvietinius miltus (3 šaukštus), ruginių nededu. O po to kaip noriu taip ir darau, esu dariusi ir vien tik ruginę duonelę ar pusiau ruginę pusiau kvietinę, ar kokios tik noriu galima, pvz. du trečdalius kvietinių vienas ruginių, ar atvirkščiai, na vienu žodžiu fantazuoju kaip noriu vien tik iš kvietinio raugo.<br />Taigi atsakymas - taip:), viskas turi pavykti ir Jums:) Sėkmės:)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-21685639366009856522011-05-19T22:32:59.194-07:002011-05-19T22:32:59.194-07:00Turiu kvietinio raugo nes kepu duonelę pagal tokį ...Turiu kvietinio raugo nes kepu duonelę pagal tokį patį receptą tik iš vienų kvietinių miltų. Kažin ar mano kvietinis raugas iškeltų tokią ruginę duonelę?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-74868986218680404042011-04-23T12:11:01.974-07:002011-04-23T12:11:01.974-07:00Oi Coliuk :), niu kaip pradžiuginai savo komentaru...Oi Coliuk :), niu kaip pradžiuginai savo komentaru, AČIŪ už toookius šiltus žodžius, Tu kaip visada, MMMMA kaip mano mazgė sako bučiuodama :D Ir smagu Tave čia sutikti, tikiuos, kad greitu laiku duonelės kvapą teks užuosti mano kuklioje virtuvėlėje:) laukiu laukiu laukiu:)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-30266144405209244682011-04-23T11:20:10.848-07:002011-04-23T11:20:10.848-07:00Niu kaip zaviuos as tavim, tai negaliu... sirdis &...Niu kaip zaviuos as tavim, tai negaliu... sirdis 'lipa' lauk is dziaugsmo, kad mano mamukas net namine duonele kepa...:))) jau net uzuodziu kepamos duonos kvapa ir seile tyyyysta... :P SAUNUOLE :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/11077398651073789066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-90648782351899486242011-04-21T09:09:30.701-07:002011-04-21T09:09:30.701-07:00Vilma, tikraai:) su namine nėra ko lyginti:) labai...Vilma, tikraai:) su namine nėra ko lyginti:) labai džiaugiuosi, kad atsirado meilė duonos kepimui, nors minkyti ją rankomis tai sakyčiau žygdarbis, bet niekis, kai matai laimingus žandukus:D<br />Bandysiu ir aš tą 100% ruginę:) ir Tau linkiu bent kartelį išsikepti pusiau kvietinę:)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-5643628356807506342011-04-21T09:03:05.807-07:002011-04-21T09:03:05.807-07:00Anonimiške, bandysiu tą juodą duonelę išsikepti pa...Anonimiške, bandysiu tą juodą duonelę išsikepti pagal šį receptuką ir būtinai aprašysiu kas kaip ir kodėl:), nes šis duonelės receptas koreaguotas, kvietinių ir ruginių miltų dėjau pagal save, nors recepte aprašyta tik su ruginiais miltais.<br />Bandysim ieškoti priežasčių;)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-18766963513982662632011-04-21T08:29:52.773-07:002011-04-21T08:29:52.773-07:00O taip, naminė duona yra pati pačiausia :)aš vis n...O taip, naminė duona yra pati pačiausia :)aš vis neprisiruošiu iškepti tokią - pusiau su kvietiniai smiltais, nes man 100 proc. ruginė labai skani, tai nerandu priežasčių kepti kitokią :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-51468593100168799872011-04-21T06:47:44.685-07:002011-04-21T06:47:44.685-07:00Klausiau dėl to, kad kelis kartus bandžiau, bet ne...Klausiau dėl to, kad kelis kartus bandžiau, bet nepavyko :( Duona būdavo "šlapia" ir neiškilusi. Galvojau, gal sužinosiu priežastį.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-2437426300202292202011-04-21T03:40:33.233-07:002011-04-21T03:40:33.233-07:00Ne Anonimiške, nebandžiau, bet būtų visai įdomu iš...Ne Anonimiške, nebandžiau, bet būtų visai įdomu išbandyti:) mano duonos kepimo patirtis dar nelabai didelė:) todėl dar neturiu įvairių variantų:)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9097757874298985715.post-39223698898668990602011-04-21T02:06:26.194-07:002011-04-21T02:06:26.194-07:00Reda,
turiu klausimėlį, ar bandėte kepti tik iš ru...Reda,<br />turiu klausimėlį, ar bandėte kepti tik iš ruginių miltų?Anonymousnoreply@blogger.com