Puslapiai

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

PAVASARIO DŽIAUGSMAI ir NUOSTABIEJI ILONOS "KEPURIUKAI"

Sveiki! Pasiilgau! Kaip gyvuojate? Tikiuos neblogai... ;)

...žinot ką? ar būna Jums taip, kad vos tik labai labai... labai labai panorėjus, svajonės ima ir išsipildo? Ir net greičiau nei tikėjotės... galiu tvirtai sakyti, jog man gyvenimas nepašykšti laimės... ir esu laiminga, kad turiu didžiausią gyvenimo vertybę, tai ŠEIMĄ! O visa kita kiekvienas iš mūsų turime, tik neretai nežinome ar nesugebame pamatyti... apsidairau, o mane supa tiek gėrio ir tiek laimės, kad net graudu... taigi koks dabar džiaugsmas būti tarp mylinčių MAMŲ, TĖČIŲ, SENELIŲ, apsuptiems artimųjų, pažįstamų veidų, kas ryt įkvėpti gryno oro,  grožėtis puikia tėviškės gamta... didžiausia laimė turėti tai šalia, kas anksčiau buvo toli ir retai pasiekiama... ačiū gyvenimui, už plačiai atvertas akis, už mėgiamas ir nemėgiamas spalvas, už tai, kad turiu viską apie ką svajoju...

... ir štai Jums puokštė lauko gėlių, nors ir nedidukė, bet užtat rinkta su džiaugsmu ir meile! ;) ačiū ir JUMS, kad esate :*


Nors gaminti kolkas nesiseka, bet seniai užsilikusio išbandyto recepto negaliu palikti užmaršty ir privalau jį kaip reikiant išgirti bei gi padėkoti ILONĖLEI už tokius perliukus! :)
Tai tikrai lengvai pagaminami, bet begaaalo skanūs kotletukai su puikia improvizacija. O įdaras gali būti įvairus, su daržovėmis, su grybais, sūriu ar dar kuo... o ir be jokio - liuks :) taigi tikrai rekomenduoju!

Mėsai paruošti reikia:
500 g faršo (puse kiaulienos, puse jautienos)
1 kiaušinio
2 valg.š. grietinės
1,5 valg.š. krakmolo
1/2 svogūno (smulkiai sutarkuoto)
mėgstamų prieskonių (aš naudojau mairūną ir maltos mėsos prieskonių mišinį)
druskos, maltų pipirų pagal skonį

Faršą sumaišykite su kiaušiniu, grietine, krakmolu, svogūnu ir prieskoniais.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir iš mėsos masės išformuokite maždaug delno dydžio įdubusius paplotėlius (žr. nuotrauką). 


Įdarui reikia:
1 svogūno
1 kiaušinio
~100 g pievagrybių
~100 g fermentinio sūrio
~500 g bulvių košės
~2 valg.š. majonezo (nebūtinai)
druskos, pipirų pagal skonį
aliejaus kepimui

Kiaušinį išvirkite. Svogūną ir pievagrybius susmulkinkite, į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, pirmiausia suberkite smulkintą svogūną, vėliau, kai apkeps - smulkintus pievagrybius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar šiek tiek pakepinkite.
Išdalinkite po lygiai ir suberkite ant paruoštų faršo paplotėlių, taip pat išdalinus suberkite ir smulkintą kiaušinį. Galiausiai uždėkite bulvių košės 'kepurėles', užbarstykite tarkuotu sūriu, užtepkite majonezu ir šaukite kepti į orkaitę įkaitintą iki 190 C temeperatūros. Kepkite apie 30 minučių. SKANAUS!!! 


Šaltinis Skanus Gyvenimas


18 komentarų:

  1. Kokios Jūs gražios ir visaip pavasariškos. Mamytės tinklaraštis atsinaujinęs :)
    Smagu matyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabios pavasarinės Tavo nuotraukos:)) Labai sužavėta:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reduk, kaip pas jus grazuuu! koks grazus irasas ♥ Silciausi linkejimai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ooo NERINGUT, kaip faina, ačiū už linkėjimus, Tau taip pat :) o kad gyventum Lietuvėlėj... :*

      Panaikinti
  4. Kokia graži lėlytė:) SUPER! O, kad svajonės pildos tai tikrai! Džiugu!!!!:)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. taip širdį paglostė, kad tau sekasi ir kad taip nuoširdžiai tuo džiaugiesi :) sėkmės tau, Redute, bei gražių svajonių pildymosi ir toliau, juk tikrai neapsiriboji išsipildžiusiomis ir svajoji toliau ;)*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mažiute, širdele, Tavo nuoširdumas mane keri :) :* o svajot nenustoju, turbūt svajoju kiekvieną laisvą minutę :) juk niekada nebus gana :) Tau taip pat gražių ir besipildančių svajonių!

      Panaikinti
  6. malonu skaityti tokius pozitivius irasus. Toks uzkreciantis geris!

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai sviesios ir graziai perteiktos pavasarines nuotaikos! su pavasariu ir ir Tavo visa seimyna:) linkiu ir toliau plesti savo kulinarini isradinguma, bei dalintis praktiskais patarimais:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ZITA! malonumas skaityti Jūsų palinkėjimus :)

      Panaikinti
  8. Nuotraukos nuostabios ir šildančios, kaip ir visas įrašas! Džiaugiuosi, kad jis pilnsa džiugesio ir optimizmo, labai džiaugiuosi! :) Linkiu, kad neapsistotum ties išsipiliusiom svajonėm ir svajotum dar daugiau :) Ir ačiū, kad priminei šituos kotletukus-kepuriukus. Kažkada užsisaugojau ir nuslinko sąrašu gilyn, reikės iškelti į paviršių, labai jau skaniai juos išgyrei :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. VILMUT, aaačiūūū už tokious gražius žodžius :* svajonės mano ir turbūt kiekvieno žmogaus varikliukas, be jų sunku būtų gyventi, tiesa :)
      O kotletukai tikrai verti dėmesio :)

      Panaikinti
  9. Kepuriukai nublanko prieš tokią puikią mergytę ♥ Kokia didžiulė ir gražuolė!!!
    Džiugu girdėti, kad viskas pildos :) Kad viskas gerai! Pažįstamas jausmas, kuris rodos ir sparnus duoda :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi Aguonėle ačiūūū :) tikrai kad gera, sparnai po truputį auga, priprast prie naujų vietų reikia, bet viskas su laiku :) viskas tik į gerą, tikiuos :)

      Panaikinti