Puslapiai

2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

GIMTADIENIS! TINKLARAŠČIO 1-NERIŲ METŲ GIMTADIENIS!


'Laisvalaikis virtuvėje' - toks pavadinimas gimė lygiai prieš metus mano vyro lūpose... ir nesumeluosiu sakydama, kad Jis pats didžiausias ir tikriausias stebėtojas bei vertintojas to, kas bemaž kiekvieną dieną vyksta mūsų virtuvėje... Jis labai taktiškas, niekada nepasakys, kad neskanuuu ar nevalgysiu, bet kadangi mes jau 12 metų kartu, ir pažįstu Jį kaip nuluptą, iš Jo akių (na dar iš to, kiek porcijų suvalgoma :p) galiu spręsti ar patiekalas jam tikrai patiko ar tik apsimeta, kad aš per daug nenusivilčiau :) ... Taip pat jis jau žino, kad jei gaminu kam nors, draugams, tėvams,... būtinai persistengsiu ir iš to norėjimo, kad būtų super skanu, maistą paruošiu nevalgomą, arba dažniausiai nesu patenkinta rezultatu... :D Bet grįžtu dar prie pavadinimo... kai susirūpinus galvojau, kaip pavadinti tai, kas dar nėra sukurta, ir vyrui ištarus - nesudvejojau... pavadinimas kaip pirštu į akį, juk beveik visas laisvas, nuo žmonos, mamos, namų šeimininkės pareigų, laikas leidžiamas virtuvėje, neskaitant laiko, kurį praleidžiu idėjų ir receptų paieškoms, bet tai juk irgi susiję :)) Ir visus šitus metus jis puikiai atspindėjo mane!
Norėčiau paatvirauti ir prisipažinti Jums, kad visą laiką baisiai bijau... juk nesu aš profesionali kulinarė ar konditerė, esu paieškų, atradimų ir žinių kely... Labai daug ko nežinau ir kiekvieną kart išmokstu naujų dalykų... todėl mokomės kartu :) 
Ir žinot ką... aš visiškai neturiu talento rašymui, esu neiškalbus žmogus, todėl neretai, ieškant žodžių kišenėje, įrašų įžangos trumpos ir nieko daug nepasakančios... išskyrus tai, kad visada stengiuos nupasakoti kaip patiekalas patiko man ir mano šeimai :)
Taigi...
O pasidžiaugsiu, kad dar tik METAI, o tinklaraštis man suteikė tiek daug! Tai - teigiamas emocijas, kai randu Jūsų komentarus, atsiliepimus... Gera, kad nepatingit ir parašot kaip pavyko, ir nuoširdus Jūsų AČIŪ, didžiausias įvertinimas ir pasiekimas! Kita didžiulė dovana, tai bendravimas su bendraminčiais, taip pat rašančiais puikius maisto tinklaraščius ir kurie iki šiol yra man pavyzdžiai :) todėl AČIŪ JIEMS!!!  
Džiaugiuos, kad išdrįsau pradėti tai ką pradėjau ir tikiuos, kad liksit, kurie esat, o naujai atrandantys, nenusivilsit ir atrasite tai, ko ieškote...


O šiai puikiai progai kepiau tortą, kuris mane suviliojo savo gaminimo procesu. Labai patiko pati idėja. Negaliu sakyti, kad tortas nepaprastai sužavėjo, bet negaliu sakyti ir, kad nepatiko...  Vyras tai valgė - gyrė, valgė- gyrė, bet man kažko trūko, kažkas jame nepatiko... gal pats biskvitas... o gal ir ne... negaliu pasakyti. Bet kadangi didžiausias mano ekspertas įvertino labai gerai, tai dalinuos ir su Jumis, juk dėl skonio nesiginčijama, kaip sakoma, tiesa? ;)


Biskvitui reikia:
4 kiaušinių
150 g cukraus
75 g miltų
100 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių)
2 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
10 g kakavos
1 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos


Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki masė pašviesės ir taps puri. Kitame dubenyje tarpusavy sumaišyti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Palaipsniui maišant/ plakant suberti miltų mišinį į kiaušinių/ cukraus mišinį ir paruoštą masę supilti į 26 cm skersmens sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą (jei forma atsegama, ji turėtų būti sandari, kad gan skysta masė nepradėtų bėgti. Biskvitui iškepti aš naudojau silikoninę formą). Šauti į įkaitintą orkaitę iki 180 C temperatūros ir kepti 20-25 minutes. Atidžiai stebėti. 
Iškepus atvėsinti ant grotelių.




Įdarui reikia:
8-10 vnt konservuotų persikų puselių (1 didelės skardinės (~800 g))

Kremui reikia:
250 g ricotta sūrio
600 g plakamosios grietinėlės (35%)
150 ml persikų sirupo (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų)
75 g cukraus 
1 pakelio vanilinio cukraus
1 a.š. vanilės esencijos
40 ml brendžio (nebūtinai)
16 g želatinos grūdelių + 40 ml šalto vandens


Persikus sudėti į sietelį ir palikti nuvarvėti.
Želatinos grūdelius užpilti vandeniu, atidėti 10 minučių išbrinkti. 
Į puodą supilti persikų sirupą, cukrų (taip pat ir vanilinį), brendį ir kaitinti ant nedidelės ugnies, neužvirti. Kai sirupas jau karštas, nukelti, supilti išbrinkusią želatiną, maišyti kol ištirps ir  palikti atvėsti (jei želatina neištirpsta dar šiek tiek maišant pakaitinti). 
Dideliame dubenyje sumaišyti ricottą sūrį, atvėsusį sirupą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.




Biskvito sulaistymui reikia:
200 ml vandens
150 g cukraus
5-6 v.š. brendžio
1 vanilės ankšties

Papuošimui:
~100 g šokolado

Į puodą supilti vandenį, brendį, suberti cukrų ir įdėti vanilės ankštį, kaitinti kol ištirps cukrus. Palikti atvėsti.
Torto surinkimas. Iškepusį biskvitą perpjauti taip, kaip parodyta nuotraukose. Apatinę dalį įdėti į atsegamą formą, sulaistyti sirupu. Žemiausioje dalyje ištepti kremu, aplinkui sudėti persikų puseles (žr. foto) ir iki aukščiausios biskvito vietos atsargiai užpilti kremu. Tada ant viršaus uždėti kitą atpjautą biskvito dalį, tuštumą užpildyti kremu. Supilti ir tolygiai paskirstyti likusį kremą. Papuošti smulkiai tarkuotu šokoladu (aš dalį šokolado išlydžiau garų vonelėje ir pašlaksčiau įvairiais ornamentais). 
Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį. 
Tortui sustingus atsargiai išimti iš formos. SKANAUS!


Šaltinis Laura Adamache

21 komentaras:

  1. Reda, nuoširdžiausi sveikinimai už prieš metus pradėjus rašyti, fotografuoti, rodyti...bandau savo virtuvėje Tavo receptus ir nenusiviliu:)Tu nuostabi ir tikra šaunuolė! Sveikinu!
    Tortas fantastiškas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražius tortas, patinka man ta šachmatų idėja, seniai vis žiūrėdavau, bet niekaip neišmėginu, teks pamėgint progai pasitaikius :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Su gimtadieniu! :) Reda, tu nuostabi, o šis tavo tinklaraštis kažkada, prieš kiek mažiau nei metus, buvo man didelis ir labai puikus atradimas :) Linkiu ir toliau gaminti, rašyti, dalintis ir neprarasti meilės tam, ką darai :) Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinu ir aš :)
    Puikus blogas, puikūs receptai, nuostabios nuotraukos ir pati virėja maloni :*
    Palinkėsiu neišblėstančio noro toliau gaminti!
    O tai proga tikrai gerą receptą atitempei o.O

    AtsakytiPanaikinti
  5. Reda, mieloji, dideli dideli ir nuoširdūs nuoširdūs sveikinimai tinklaraščio METUKŲ proga :)
    Tai jau čia taip išeina, kad didieji laurai - Tavo vyrui užpavadinimą, o kas lieka- tinlaščio rašytojai, maisto gamintojai ir fotografuotojai?...
    Ale, kad ir kaip ten bebūtų - yra GERAI :)
    Radau Tavo tinklaraštį, Tave ir tuo labai džiaugiuosi :*
    Aukit iki debesų (kaip pasakoj apie pupelę), džiugink ir toliau mus, valgančius akimis receptais ir nuotraukomis, mintimis, kurios Tau GRAŽIAI VYNIOJASI(nėra prasmės kuklintis - visi savi).
    P.S. Gimtadieninis tortas žavingai skaniai atrodo - gyventum Vilniuj ir būtum mano kaimynė (Tavo vargui) užbėgčiau gabalėlio būtinai būtinai:)
    Dabar viskas rimtai - Reda, ačiū, kad esi, ačiū, kad rašai,kad daliniesi savo atradimais, patirta patirtimi (va, kaip čia mintį sumezgiau :D)ir ilgo bei gražaus gyvavimo Tavo laisvalaikiui virtuvėje :*

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reduk,mieloji,nuosirdziausi sveikinimai!!! Dziaugiuosi,kad esi, kad daliniesi savo mintimis,savo skaniais bandymais,graziomis nuotraukomis. Dziaugiuosi Tave atradusi.
    Linkiu skaniu,ikvepianciu ideju naujiems bandymams virtuveje, linkiu tais bandymais dziuginti ir savo seimyna ir mus visus,skaitancius Tavaji tinklarasti.
    P.S. O tortas tai mane "sunervavo":-)))) Atrodo laaaabai skaniai, bet tai,kai zmogus orkaites neturi... Gerai bent jau,kad persiku indelis,kazkokiu stebuklingu budu,uzsilikes. Bet, per ateinanti pusvalandi,as sita nesusipratima istaisysiu:-))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Didelė sauja sveikinimų ir, kad įkvėpimas niekad nedingtų, o jei dingtų, po poros skanesnių apžvalgų vėl grįžtų į tavo virtuvę :).
    Didelės įžangos toks reikalas, kad svarbiausia nuoširdžiai, neturi ką daug rašyt ir nereik, kiti įsimyli ir trumpas šiltas pastraipas.
    Tavo blog'ui pliusas, jog yra pateikiamos eigos nuotraukos, nes pati neturiu tam valios :)
    Kūrybingų metų!
    (tortas tokkksss pavasariškas...)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Su gimtadieniu! tavasis blogas puikus; tai mylimiausias mano lietuviskas maisto blogas; todel kad parasai, taip kaip yra; ir nufotografuoji taip, kaip yra; ir todel kitam (pvz.man) viskas iskart pasidaro suprantama, aisku ir artima; be poetiniu nukrypimu, be eiliuotu izangu, be isvargto perdetai emocionalaus teksto ir be natiurmortisku dizaino salono nuotrauku; tu tik taip ir toliau rasyk, ir gamink, ir fotografuok, o as pasizadu tave visada uoliai skaityti; o tu pazadek niekada nebijoti, nes tau nera ko bijoti! na tai kas, kad pasitaiko nevalgomo maisto; kam nepasitaiko; bet juk pasitaiko ir valgomo, ar ne? todel take it easy and enjoy, kaip sakoma; megaukis procesu, o rezultatas - kaip jau ten bus, taip; juk sakei, kad tavo vyras tolerantisas, o draugai ir artimieji tikriausiai irgi nepuola taves barti, jeigu kas neitin pabyksta; skaitytojai tave myli; su tavo rasytojos talentu viskas OK; tai ko cia bijoti; tik gamink ir rasyk!! mano vyras net netolerantiskas, ir as vistiek neimu i galva;

    AtsakytiPanaikinti
  9. Su Gimtadieniu, Laisvalaiki virtuvėje! Man labai patinka, Reda, tavo tinklaraštis, nes jis dvelkia tikru nuoširdumu. Sėkmės, idėjų ir naujų patirčių.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Su Gimtadieniu :) Bet tikrai dar tik metukai? Atrodo, kad ilgiau džiugini savo receptais :) Tikiuosi taip bus dar bent 9 metus :) o gal ir dar ilgiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Už tai atrodo jis puikiai, svarbu, kad valgytojams patiko :) Mano vyras išvis saldumynu nemėgsta, kas mane labai liūdina :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Malonu ir taip gera visus Jus skaityti!!! AČIŪ A-Č-I-Ū, kad esat, kad pamokot, kad padrąsinat, kad negailit gero žodžio!!! Atnešėt man džiaugsmą begalinį, esu laiminga ir jaučiuos pagerbta kiekvieno Jūsų :***

    MYLIU!!!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveikinimai su gimimo diena! Nors jūsų blogą atradau visai nesenai, tačiau jau visi receptai peržiūrėti, nemažai išmėgintų ir tikrai nenuvylė dar nei vienas :) O nuotraukos visuomet kažkuo ypatingos ir skiriasi nuo kitų blogų ;) taip ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  14. nuoširdžiai svekinu su gimtadieniu, Redute ;)didelio užsispyrimo ir noro daryti, tai kas labiausiai širdies ir džiuginti toliau nuostabiais receptais :)*

    AtsakytiPanaikinti
  15. Su gimtadieniu! Labai kūrybiškas ir nuoširdus tavo tinkalraštis :) Taip ir toliau! Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Reda, pražiopsojau pasveikint! bet juk niekad nevėlu pasakyt gražų žodelį, tad su pirmuoju gimtadieniu!!! :))) tavasis tinklaraštis man irgi yra vienas iš tų, į kurį nuolat užsuku ir skonių bloge dažniausiai vien tik iš nuotraukos visad atpažįstu, kuris receptas tavo :)) turi savo braižą, o tai yra labai gerai! eik pirmyn, nesustok! geriausi linkėjimai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi sveikinimams niekad nepervėlu ASTULE! :) AČIŪ! Ir tikrai, visų Jūsų žodžiai mane taip įkvėpė! AČIŪŪŪ!!!

      Panaikinti
  17. Pavėluoti sveikinimai tokia puikia proga! Tavo tinklaraštis vienas iš mano mylimiausių ir laukiamiausių, taigi linkiu, kad ir toliau būtumei toks šiltas, mielas, kūrybingas žmogus! :*

    AtsakytiPanaikinti