Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

BANDELĖS SU VARŠKĖS IR PERSIKŲ ĮDARU

Nagi visokie jauduliai gadina norą gaminti, bet po truputį palengva įsivažiuosim ;). Nors sparčiai artėjant rudenėliui, artėja ir begalė darbų darbelių, gyvenimas žada daug veiklos, staigų posūkį... Pirmiausia tai, po ketverių metų pertraukos, vėl įstojau mokytis - toliau, net nežinau kaip čia bus, kaip seksis, kaip pavyks viską suderinti...+ lapkritį grįžtu į darbą, po dviejų metų sėdėjimo namuose... vėl turėsiu įsivažiuoti į anksčiau buvusią kasdienybę, nors dabar tai atrodo taip svetima, taip tolima... Todėl atsiprašysiu visų skaitytojų, kurie karts nuo karto užsuka čia, kurie yra kartu, kuriems šis blogas tapo nors šiek tiek įdomus, nes įrašai taps dar retesni... bet tikrai nežadu tinklaraščio apleisti... :*** 
O kol dar mėgaujuosi ''laisve'' ;), džiaugiuos galėdama vaišinti Jus nuostabaus skonio ir aromato šviežutėlėmis, minkštutėlėmis, ką tik iš orkaitės ištrauktomis bandelėmis :)

Bandelės labai skanios, įdaras mano ir namiškių skoniui labai patiko, nors originaliame recepte be varškės, bet jos turėjau, tai ir panaudojau, nes labai mėgtu bandeles su varške, ji čia puikiai tiko, bet žinoma galima ir be jos.

Tešlai reikia:
~300 g miltų + dar pora v.š.
60 g cukraus
1 a.š. medaus
75 ml pieno
1 kiaušinio
60 g sviesto
10 g šviežių mielių
1/2 a.š. druskos
1 a.š. vanilės esencijos


Įdarui reikia:
3 didelių prinokusių persikų
65 g cukraus +  dar ~2 a.š.
120-150 g varškės (naudojau 9% riebumo)
1 a.š. kukurūzų krakmolo (nebūtinai)
1 kiaušinio trynio

Aptepimui:
kiaušinio trynio + šlakelio pieno


Gaminam tešlą. Puse turimo pieno pašildyti (mikrobangų krosnelėje 20 s). Supilti į dubenį, taip pat dėti medų, mieles ir įberti pora v.š. miltų, viską išmaišyti ir palikti pakilti 30 min.
Pakilus starteriui, į jį įmaišyti kiaušinį, cukrų, gerai išmaišyti. Taip pat supilti išlydytą, pravėsintą sviestą, esenciją, likusį pieną, suberti miltus ir druską. Užminkyti tešlą. Tešla turi gautis minkšta, nelimpanti prie rankų, lengvai formuojama, maloni liesti. Uždengti maistine plėvele ar rankšluostėliu ir palikti pakilti dar ~30 min.
Įdarui persikus nuplauti ir nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliuką. Supjaustyti riekelėmis, sudėti į nedidelį puodą, užpilti cukrumi, permaišyti ir kaitinti, užvirus pamažinti ugnį ir vis pamaišant virti 5 minutes. Palikti, kad visiškai atvėstų.
Į nedidelį dubenėlį sudėti varškę (aš ją dar pertryniau per sietelį, kad smulkesnė konsistencija būtų, bet tai daryti nėra būtina), dėti kiaušinio trynį, pora a.š. cukraus (arba pagal skonį), krakmolą, įpilti nuo persikų ir cukraus susidariusio sirupo ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Pakilusią tešlą padalinti į 8 lygias dalis ir dar kartą 30 min. uždengus pakildinti.
Tada imti po vieną tešlos gabaliuką, iškočioti jį į stačiakampį (maždaug 10x22 cm), per vidurį dėti šiek tiek varškės įdaro, ant jos dėti persikų skilteles, visą įdarą apkloti kairiu tešlos šonu, šakute užspausti kraštus. Dešinį tešlos kraštą supjaustyti juostelėmis ir jas po vieną užlankstyti ant 'apkloto' įdaro (galima kryželiu, kaip dariau aš ar tiesiog lygiai juostelėmis). 


Paruoštas kepti bandeles sudėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir palikti dar 10 minučių pakilti. 
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Bandeles patepti kiaušinio + pieno plakiniu ir šauti į orkaitę. Kepti 20-25 min., kol gražiai paruduos. SKANAUS!!!

Šaltinis Jo Cooks

13 komentarų:

  1. Atrodo dieviškai! O dėl mokslo darbų ir virtuvės - viskas pavyks puikiai ;) kuo daugiau darai - tuo daugiau padarai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bandelės atrodo labai "apetitnai"! :) O dėl pokyčių - viskas pavyks! Juk paprastai kuo daugiau darbų turi, tuo daugiau padarai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. INDRE - ačiū labai už 'dieviškai' :) ir ačiū už padrąsinančius žodžius, jie tikrai gerai nuskambėjo :), o kad taip ir būtų :)

    VILMA - ačiū ačiū ačiū, jos ištikro labai niam :) nors terlionės ne taip ir mažai, bet rezultatas atpirko :)
    Ir ačiū už palaikymą :) :*

    AtsakytiPanaikinti
  4. Redute sėkmės vėl įsivažiuojant į tokį įtemptą ritmą. Kur tik noras ir galimybės yra, kodėl ir ne? Nieko nėra neįmanomo!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū AGUONĖLE ! Tikiu, kad svarbiausia noras :) ir tikiu, kad aš galiu :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reda, sėkmės, kantrybės ir... kad užtektų laiko! :) Šaunuolė esi! :) Bet tikrai - tik laisvalaikio virtuvėje jokiais būdais neapleisk :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aaačiū Asta!!! stengsiuos, bet turbūt nėra to blogo kas neišeitų į gerą, jau pilna galva, kaip tinklaraštį papildyti ne tik skaniais vaizdais, bet, galbūt naujomis indų / virtuvės rakandų idėjomis, plačiau vėliau, bet tikiuos išsipildys mano norai... :)))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labas vakaras. :)
    O galėčiau naudoti sausas mieles vietoj šviežių?:) kiek tuomet reikėtų man jų dėti pagal šį receptą?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Ilona, žinoma, kad galima, šiuo atveju reiktų 3-4 g sausų :)

      Panaikinti