Puslapiai

2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Cinamoninis vyniotinis su ricotta

Mėgstam cinamoną begalo, paskutiniu metu jo visur prireikia...dedu negailėdama :) o kai pagalvoju, anksčiau jį naudodavom tik manų košei ar kokiam obuolių pyragui pagardinti :D
Tai va, o šiandienai skanus, išvaizdus, paprastai pagaminamas cinamoninis pyragas!


Įdarui reikia:
300 g ricotta varškės
4 a.š. cinamono
80-100 g cukraus 
1 didelis kiaušinis


Aliejaus kepimui

Tešlai reikia:
150 g miltų
140 g cukraus
3 kiaušinių
1/4 a.š. sodos
1/3 puodelio vandens
1 a.š. vanilės ar migdolų esencijos

Glazūrai:
0,5 puodelio cukraus pudros
1 a.š. vanilės ar migdolų esencijos
~3 a.š. pieno


Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
Dubenėlyje elektriniu mikseriu išplakti ricotta, cukrų, kiaušinį ir cinamoną. Skardą (kepiau 32x42 cm ) iškloti kepimo popieriumi, patepti jį aliejumi ir supilti skystą masę. Tolygiai paskirstyti per visą plotą ir šauti į orkaitę. Kepti 10 min. Poto ištraukti ir pravėsinti
Toliau į dubenį mušti kiaušinius ir gerai išplakti (~2 min.), suberti cukrų ir dar plakti ~2 min, kol masė pabals ir pasidarys kreminė. Berti miltus, sodą (juos tarpusavyje šiek tiek sumaišius), užmaišyti tešlą. Supilti vandenį, esenciją ir dar pamaišyti, kol masė tešla vientisa. Gausis pakankamai skysta tešla. Supilti ją ant pravėsusios ricottos sūrio pagrindo, taip pat tolygiai paskleisti tešlą per visą plotą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 min.
Ištraukus iš orkaitės viską daryti reikia gana greitai, kol biskvitas dar karštas. Apversti jį cinamonine puse į viršų (aš tai padaryti pamiršau :D, bet nieko blogo neatsitiko :)), atsargiai nuimti kepimo popierių, išilgai supjaustyti į 5 juostas (jei pyrago norisi žemesnio, galima supjaustyti į 6). Imti 1 juostą ir greitai susukti į ritinėlį,  dėti jį šalia kitos juostos ir sukti toliau, taip susukti visas juostas į vieną didelį vyniotinį.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti glazūrai skirtus ingridientus. Pašlakstyti ja pyragą.

&&&&&&
&&&&&&
Šaltinis Heat Oven to 350

P.s. pyragas gaunasi nedrėgnas, bet ir nepersausas.

Skanaus :)

16 komentarų:

  1. Kooooooks grazus! Ir kada tu, Reda, tiek visko prigaminti speji?:-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) aaačiūūū Lina:) spėju, gaminti man labai patinka, todėl tai man net pramoga savotiška :), kadangi daug laiko praleidžiu namuose, gaminimas man atsipalaidavimas, kūryba, tuo pačiu ir mokslas, savęs išraiška :) tai savaime aišku, kad mėgstamai veiklai laiko visad atrandam :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buvau ir aš jį nusižiūrėjus :) tik kad nemažai laiko tikriausia užima pagaminimas..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuotraukos - negailestingai gražios... :)) Kaip gerai, kad atradau šitą blogą - bus kur akis paganyti!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiške - :)

    Karolina - priešingai, kaip tik labai paprastas ir daug laiko neužimantis pyragas...:)

    Rūta - dėkui labai!!! :))) malonu, džiaugiuosi, kad patinka :*

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šakės koks gražuolis! Galima man gabalėlį vakarienei???

    AtsakytiPanaikinti
  7. nuostabiai atrodo, aš be žado žiūriu jau 10 minučių ir neatsigrožiu. man tik įdomu, kaip jis taip laikosi sukibęs...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mmm... gražu... jaučiu, kad ir labai skanu :) Gaila, kad šiuo metu nėra man laiko gaminti... o tikrai kepčiau...

    AtsakytiPanaikinti
  9. INDRE - aaaačiū!!!!! :)nespėjai :DD, bet virtualų gabalėlį siunčiu ;)

    EGIDIJA - niu kaip malonu, labai!!! dėkui!!!
    O laikosi jis gerai, tas ricottos/ cinamono sluoksnis truputį drėgnas, bet to susukti reikia dar karštą, tik išimtą iš orkaitės, todėl sukimba pakankamai gerai, bet atsipjovus gabalėlį galima valgyti ir rankomis, nes lengvai plėšosi juostelėmis..

    RŪTELE - dar nesibaigė Tau egzaminai? kaip sekasi? :)
    Kas dėl pyrago, tai jo išvaizda, bent man, nurungia skonį, nesakau skanu labai, bet man patinka drėgnesni pyragai, o šis toks, kaip jau minėjau, nei šlapias nei sausas... todėl ne visiems gali ir patikti...:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dar vienas liko, ryt... laukiu nesulaukiu... :) keista, nes nelabai kas laukia egzaminų, bet aš noriu, kad greičiau pasibaigtų tie mokslai :)Šiaip viskas gerai, iš ataskaitos auksčiausią įvertinimą gavau, o egzaminų bus matyt, bet jaučiu, kad irgi neblogai bus :)

    Na taip, išvaizda tai super pyragėlio, o dėl skonio tai nepabandžius nesužinosiu :) tai reiks bandyt :) Nors tų "norų išbandyt" sąrašas jau begalinis, bet kadanors ir šis sulauks savo eilės... :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. RŪTELE sėkmės!
    O pyragas tikiuos patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. siandien kepiau si pyraga, nes labai suzavejo jo isvaizda ir kaip tik sveciu laukiau; tai skonis super, visiem labai patiko ir kepsiu dar tikrai ne karta. Paprasta, greita ir laaaabai skanu. Tik as su kremine varske, ne su ricotta dariau ir nebepyliau cukraus glajaus, nes buvau isvirus vanilinio padazo, tai pasaka, labai jis tiko prie sio varskes pyrago ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. GABIJA - kaip smagu, kaip džiaugiuosi, kad patiko, kad skaniai suvalgėte!!! :)))) Čia varškė irgi puikiai tinka, o su vaniliniu padažu - super :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Pyragas atrodo tobulai! Tik turiu klausima - ta cinamonini biskvita kepti reikia 10 min. Jis bus dar zalias, ar cia taip ir turi buti? Ar ant zalio pilti ta balta mase? Nes as kepiau 20 min ir man jis vis tiek zalias. Dabar vesinu, paskui bandysiu pabaigti pyraga.
    Diana

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Diana, žinokit jis ir neturi būt iškepęs, cinamoninis pagrindas tai ne biskvitas, o ta 'drėgnoji dalis', jei taip galima pavadint, beveik kaip pertepimas... na nežinau kaip aiškiau paaiškint.. tikiuos viskas gausis taip kaip reikia :) linkiu sėkmės ir skanaus! ;)

      Panaikinti